Josefson: "Vi är stolta, men vill ha mer"

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2020-02-20

Djurgården fick jubla hemma mot Leksand.

Supersviten hemma på Hovet blev historiskt lång för Djurgården.

5–2 mot Leksand var tolfte raka hemmasegern och en tangering av det 32 år gamla klubbrekordet.

– Det är kul att få skriva in sig i historien, vi är stolta men vill ha mer, sade lagkaptenen Jacob Josefson som gjorde ett mål och spelade fram till två.

Djurgården hade förlorat två raka bortamatcher – sammanlagt 1–8 mot Malmö och Skellefteå – och behövde en trepoängare i den tajta striden kring kvartsfinalstrecket.

Och på Hovet är djurgårdarna fortsatt kungar.

– Det känns som vi tror på det vi gör här hemma. Vi har publiken (7 347 mot Leksand) med oss, det ger oss energi, och vi har ett bra självförtroende. Det gäller för oss att hitta samma på bortaplan för att det ska bli en riktigt rolig vår, sade Josefson.

Djurgårdens svit tog sin början den 23 november och hinner bli två månader lång innan nästa hemmamatch mot Brynäs kommande tisdag.

"Inte klara"

Då kan rekordet slås. Nu är det tangerat med Djurgårdens lag från säsongen 1987–88 när det gäller klubbens historia i SHL/elitserie-sammanhang.

– Det var något vi snackade om inför matchen så det var viktigt för oss. Det är kul att få skriva in sig i historien i en sån anrik förening som Djurgården, sade Josefson och tillade:

– Men vi vill ha mer och är inte klara ännu.

Lagkaptenen utsågs till matchens bäste hemmaspelare med ett mål och två assist. Han har haft en ryckig säsong och var borta i två månader i höstas med en fotledsfraktur och missade både Tre Kronors hemmaturnering och förra veckans SHL-spel på grund av sjukdom.

– Jag hade någon typ av halsfluss, jag fick en penicillinkur, men den bet inte. Efter en vecka fick jag en ny och då började det ljusna. Det kändes bra i dag, sade centerstjärnan.

Bröt måltorka

Josefson hade inte gjort mål på nio matcher och var nöjd med att få bryta måltorkan med sitt 4–1-mål i andra perioden.

– Det är skönt, alltid kul att göra mål. Det var ett tag sedan så jag hoppas det trillar in någon till, sade han.

Alla tre i Djurgårdens förstakedja hitta rätt. Snabbskrinnaren Manuel Ågren satte 1–0 redan efter 38 sekunder och Patrik Berglund fastställde 5–2.

För Leksand är det nattsvart och för andra gången den här säsongen är laget uppe i en förlustsvit på nio matcher. Tränarbytet där Roger Melin, nu i AIK och på läktarplats på torsdagen, sparkades och ersattes av Ulf Samuelsson har inte gett någon effekt.

Samuelsson fick inkassera sin femte raka förlust och försvarsspelet är darrigt. Målvakten Janne Juvonen spred returer och byttes ut mot Axel Brage efter 1–4-målet.

Med nio omgångar kvar har jumbon 17 poäng upp till kvalstrecket.

Följ ämnen i artikeln