Son Heung-Min avgjorde med sitt 3–2-mål borta mot Aston Villa.

Det var de belgiska mittbackarna som stod i fokus när Tottenham gästade Aston Villa.

Sista ordet fick dock Son Heung-Min.

Sydkoreanen avgjorde mötet med sitt 3–2-mål i sista minuten.

Så sent som i fredags fick den belgiske landslagsförsvararen Toby Alderweirelds familj tillökning av en liten pojke – och kanske hade Tottenhamspelaren lite svårt att skaka av sig bäbisyran när det vankades bortamatch mot Aston Villa två dagar senare.

Redan efter nio minuter hade 30-åringen nämligen gjort självmål när han med ett märkligt ingripande styrde ett inlägg i nät bakom sin egen målvakt Hugo Lloris.

Revansch med drömmål

Alderweireld kom dock igen efter den tunga starten och spelade 1–1 med sig själv knappt 20 minuter senare.

Då höll han sig uppe på en hörna, snappade felvänd upp andrabollen och drog till med ett stenhårt avslut rakt upp i nättaket.

Strax före halvtid fick sedan Tottenham straff efter VAR-granskning. Son Heung-Min trippade fram till bollen men fick se sitt avslut räddas av den spanske veteranmålvakten Pepe Reina. Sydkoreanen var dock snabbast fram på returen och kunde peta in 2–1 för "Spurs".

Matchens huvudperson så långt, Alderweireld, skulle dock inte bli ensam mittback från Belgien att hamna i rampljuset.

I den 53:e minuten så kvitterade Aston Villa via ett kraftfullt nickmål på hörna från belgaren Björn Engels. Villa-försvararen såg med det ut att bli poängräddare för hemmalaget – men i stället fick han rollen som syndabock.

Bjudning för Son

I den 94:e minuten skulle Engels bara rensa undan en långboll, men missade fullständigt. Det gav Son öppen gata mot motståndarmålet – och efter att ha bränt en mängd chanser förvaltade spelaren friläget perfekt och rullade in 3–2 för Tottenham.

Det sena avgörandet gör att "Spurs" kliver upp som ny femma i Premier League och nu bara är en poäng efter fyran Chelsea.

Aston Villa är än så länge på säker mark, men bara en poäng från nedflyttning i Premier League.

En bit bakom Tottenham jagar lokalrivalen Arsenal som enkelt besegrade Newcastle hemma på Emirates Stadium och tog sig upp på tionde plats.

Slutresultatet blev 4–0 efter att Pierre-Emerick Aubameyang, Nicolas Pepe, Mesut Özil och Alexandre Lacazette gjort mål för "Gunners".