TT

Publicerad 2023-01-01

Tottenham förlorade med 0–2 mot Aston Villa.

Tottenham inledde 2023 med hemmamatch mot Aston Villa – utan Guldbollenvinnaren Dejan Kulusevski i truppen.

Då blev det förlust med 0–2 för Londonklubben efter att landslagsmålvakten Robin Olsen hållit nollan för bortalaget.

– Jag njuter, säger Olsen till Viaplay.

Tottenhams svenska stjärna Dejan Kulusevski fanns inte med i matchtruppen mot Aston Villa.

Den färska Guldbollenvinnaren, priset till Sveriges bästa fotbollsspelare på herrsidan, missade enligt brittiska medier matchen på grund av en lindrig muskelskada i baksidan av ett lår.

Däremot startade den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen i Villas mål och blev matchhjälte med hållen nolla.

– Det är alltid kul att få spela sådana här matcher, speciellt när vi får med ett sådant här resultat på bortaplan. Jag njuter, säger Olsen till Viaplay.

Aston Villas-tränare Unai Emery gjorde sin fjärde ligamatch på tränarbänken för Birminghamklubben. Matchen var spanjorens, som tidigare tränat Arsenal, 55:e i Premier League-sammanhang – ingen hade slutat mållöst.

Det gjorde inte mötet med Tottenham heller. Fem minuter efter paus placerade argentinaren Emiliano Buendía in 1–0 till Villa.

I den 73:e minuten fastställde Douglas Luiz slutresultatet 2–0 till Aston Villa.

Tottenham ligger femma i den något haltande Premier League-tabellen. Aston Villa ligger tolva.

Under kvällen chockade bottenlaget Nottingham Forest storklubben Chelsea. Med en knapp halvtimme kvar kvitterade Nottinghams ytterback Serge Aurier till 1–1, på volley, efter en hörna. Chelseas mål gjordes i första halvlek av Raheem Sterling.

Därmed ligger Nottingham på artonde plats i tabellen. Chelsea ligger på åttonde.