Succédebut för Sjestjorkin i Rangersmålet

TT

Publicerad 2020-01-08

Igor Sjestjorkin lyckades bra i New York Rangersmålet.

Varken Henrik Lundqvist eller Alexander Georgijev vaktade New York Rangers bur i NHL-mötet med Colorado.

I stället var det nykomlingen Igor Sjestjorkin som hjälpte hemmalaget till seger.

Igor Sjestjorkin plockades upp från farmarlaget Hartford för att stå mot Colorado. Och efter att ha släppt in två puckar i början av första perioden, spelade den 24-årige ryssen upp sig i NHL-debuten.

Totalt räddades 29 puckar från Rangersmålet i matchen som slutade 5–3 till New York-laget. Rangers Mika Zibanejad gjorde ett mål och lagkamraten Jesper Fast noterades för tre assist.

– Jag tror att han ser fram emot möjligheten. Han har verkligen förtjänat den, sade Rangerstränaren David Quinn under en presskonferens inför Sjestjorkins debut.

"Han tar det bra"

På frågan hur ordinarie målvakten Henrik Lundqvist reagerar på en situation med tre målvakter svarade Quinn:

– Han tar det bra. Vi pratades vid i går och det är som sagt inte någon överraskning. Han visste att han (Sjestjorkin) så småningom skulle plockas upp tack vare hur han har spelat. Henrik har varit ett fullkomligt proffs. Helt klart under ett och ett halvt år sedan jag kom hit. Han förstår att han kommer att fortsätta få spela och få möjligheter. Och som Hank (Lundqvist) sade i går: "När jag spelar måste jag spela så bra jag kan".

Elias Lindholm gjorde Calgarys samtliga mål när laget mötte Chicago på bortaplan. Matchen slutade 2–1 och Adam Boqvist noterades för assist på hemmalagets enda mål.

Förlust med nye tränaren

För svensklaget Nashville gick det inte alls med nye tränaren John Hynes. Hynes, som fick lämna New Jersey för en månad sedan, blev klar först på matchdagen och hann knappt hälsa på sina spelare innan det var dags för match hemma mot Boston. Nashville förlorade med 2–6.

– Vi lyckades inte göra några förändringar. Det är inte lätt att coacha i såna här matcher, jag känner inte spelarna så bra och de känner inte mig så bra, säger Hynes efter matchen enligt NHL.

– Men spelarna ska ha all heder, de hanterade det väldigt professionellt.

Nashville gav tränaren Peter Laviolette sparken efter fjärde förlusten på fem matcher. Nu har Predators förlorat fem av sex matcher.

Filip Forsberg gjorde Nashvilles första mål.