Nordqvist: "Kan ta månader innan jag är återställd"

Publicerad 2017-07-27

Golf. Dåliga nyheter för Anna Nordqvist - och Solheim Cup-kaptenen Annika Sörenstam:

Nordqvist har drabbats av körtelfeber och riskerar i värsta fall att missa både British Open och den prestigefyllda lagtävlingen mot USA.

"Det kan ta månader innan jag blir helt återställd", skriver Nordqvist i ett sms till Expressen/Kvällsposten.

Golfstjärnan från Eskilstuna kände sig dålig redan inför US Open i mitten av juli, men spelade ändå majortävlingen och slutade 33:a. Inte illa med tanke på hur hon mådde.

"US Open var en oerhört tuff vecka med kraftig hosta och skärande smärta i halsen hela veckan, men jag vägrade ge mig", skriver hon.

Nu står det klart att världstolvan drabbats av körtelfeber och det är därför hon drog sig ur veckans Europatourtävling Scottish Open.

Tajmningen kunde inte vara mycket sämre för Nordqvist som har några av säsongens viktigaste veckor framför sig. Nästa torsdag startar British Open, årets sista major. Och i mitten av augusti är det dags för Solheim Cup, lagtävlingen mellan USA och Europa som i år avgörs i Iowa.

Anna Nordqvist är Europas högst rankade spelare, så sjukdomsbeskedet är dåliga nyheter även för nye Solheim-kaptenen Annika Sörenstam.

Nordqvist är ändå hoppfull:

"Jag mår fortfarande inte bra, och har inte kunnat röra mina golfklubbor sen US Open, men jag kommer att försöka spela British Open."

TT

Följ ämnen i artikeln