Knapp pallmiss för Hansdotter

Publicerad 2016-12-11

Alpint. Frida Hansdotter var åtta hundradelar från att få kliva upp på prispallen för första gången den här säsongen.

Då var hon helnöjd.

– Det är ett väldigt stort steg i rätt riktning, sade svenskan efter världscupslalomen i Sestriere.

Frida Hansdotter var med i segerdiskussionen efter första slalomåket i italienska Sestriere men tappade från tredje till fjärde plats i det andra.

Förra säsongens totalsegrare i disciplinen missade prispallen med åtta hundradelar - men var inte det minsta besviken efteråt.

– Jag är otroligt nöjd. Jag har haft det struligt och har börjat tvivla lite. Nu är jag jäkligt nära pallen och känner att jag har mer att ge, sade den 30-åriga svenskan till SVT.

Insatsen lovar gott inför resten av säsongen och VM i S:t Moritz i februari nästa år.

– Jag har inte haft självförtroendet men har börjat bygga upp det. Nu njuter jag av att ligga bra till igen. Jag vet att jag kommer att bli livsfarlig, sade Hansdotter.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin vann för elfte gången i följd i disciplinen. Trots ett med hennes mått mätt beskedligt första åk blev segermarginalen till slut 1,09 sekunder till slovakiskan Veronika Velez Zuzulova. Schweiziskan Wendy Holdener blev trea.

Maria Pietilä Holmner var tredje snabbast i andra åket - efter Shiffrin och Holdener - och körde upp sig från 13:e till åttonde plats, säsongens bästa placering.

Emelie Wikström blev tolva. Anna Swenn-Larsson körde ur i första åket.

TT

Följ ämnen i artikeln