Beskedet: Höglander får spela bronsmatchen

Göran Sundberg/TT

Publicerad 2020-01-05

Nils Höglander (21) har precis sänkt Grigorij Denisenko med en tackling mot huvudet i gårdagens semifinal. Höglander åkte på matchstraff, men slipper ytterligare påföljder och är spelklar till dagens bronsmatch.

Nils Höglander åkte på matchstraff i semifinalen mot Ryssland i går – men slipper avstängning och är spelklar till dagens bronsmatch mot Finland, uppger Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Höglander var inför semifinalen svensk poängkung med tio poäng på fem matcher. Men semifinalen blev olycklig för Rögleforwarden och efter bara drygt fyra minuter var det färdigspelat för en tackling mot huvudet på ryske lagkaptenen Grigorij Denisenko.

Denisenko låg länge kvar på isen i plågor, men reste sig sedan upp och spelade vidare som om ingenting hade hänt. Något som blev omdiskuterat i efterhand.

Förbundskaptenen Tomas Montén fruktade att ytterligare påföljder skulle komma från Internationella ishockeyförbundets disciplinkommitté och att Höglander skulle bli avstängd från eftermiddagens bronsmatch mot Finland.

– Risken är väldigt stor att han inte får spela, sade Montén efter matchen i går.

Men strax före lunch meddelade svenska förbundet att Rögleforwarden är klar för spel.

Bronsmatchen börjar kl 15.00.