Syriens VM-dröm lever efter sent mål

Publicerad 2017-10-05

Fotboll. Syriens VM-kvalsaga fortsätter. Den krigsdrabbade nationens herrfotbollslandslag spelade 1-1 i playoffmötet hemma mot Australien.

Robbie Kruse gav Australien ledningen i första halvlek när han styrde in Mathew Leckies skott. Tomi Juric var nära ett 2-0 men träffade ribban och stolpen i en dubbelchans.

Syrien växte in i matchen och hade flera bra kvitteringslägen, bland annat en nick som tog i stolpen. Med fem minuter kvar fick Syrien straff när Leckie knuffade Omar Al Soma i ryggen i en nickduell. Al Soma tog själv hand om straffen med ett stenhårt skott i nättaket.

I förra matchen gjorde Al Soma kvitteringsmålet mot Iran som säkrade en tredjeplats i gruppspelet och dubbelmötet med Australien.

Precis som tidigare i VM-kvalet spelades Syriens hemmamatch i Malaysia, i tryckande hetta i en nästan folktom arena i Krubong. På tisdag väntar retur i Melbourne.

För vinnaren där väntar ännu ett playoffmöte, mot en nation från Concacaf-regionen, som tabelläget ser ut just nu USA, innan VM-biljetten kan kvitteras ut.

Australien, som vann Asiatiska mästerskapen för två år sedan, har kvalificerat sig för tre raka VM-slutspel.

Östersunds Gabriel Somi fanns med i Syriens trupp men blev kvar på bänken hela matchen och fick inte göra landslagsdebut.