Ingessons bild på Elfsborgs tröjor

Uppdaterad 2014-11-05 | Publicerad 2014-10-31

Stockholm. Elfsborg kommer att hedra Klas Ingesson i säsongens sista match mot Brommapojkarna med en bild av den bortgångne tränaren på matchtröjorna.

– Det är samma tryck som varit på Guliganernas t-shirt, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Porträttbilden på Klas Ingesson kommer från de tröjor som Elfsborgs supporterförening Guliganerna säljer. Guliganerna meddelade på fredagsmorgonen att man sålt 500 tröjor det senaste dygnet, totalt över 1 000 tröjor i år. Allt överskott från försäljningen går till Cancerfonden.

Förutom bilden på tröjorna kommer Ingesson att hedras med en tyst minut på Grimsta IP före matchstart i det allsvenska mötet mellan Brommapojkarna och Elfsborg. Detsamma sker på samtliga allsvenska arenor på lördagen och vid alla matcher i superettan på söndagen. Samtliga spelare i de två högsta svenska herrserierna ska även bära sorgband till Ingessons minne när seriespelet avslutas under helgen.

– Vi kommer hedra Klas varenda dag, i resten av våra liv. Men just i samband med den här matchen är det den speciella matchtröjan och sorgeband, säger Stefan Andreasson till bt.se.

Ingesson avled i onsdags efter en lång tids kamp mot cancer.

TT

Följ ämnen i artikeln