Ekholm målskytt direkt efter tillfrisknande

TT

Publicerad 2019-12-17

Nashvilles Mattias Ekholm. Arkivbild.

Mattias Ekholm hade varit sjuk och det var osäkert om han kunde spela mot New York Rangers.

Men Nashvillebacken kämpade på och låg bakom 5–2-segern med ett mål.

– Jag försökte och körde korta byten, säger han.

Ekholm berättar efter matchen att han varit sjuk i flera dagar, och att han tog sig till New York först vid lunchtid på matchdagen. Där tog han en tupplur innan han begav sig till Madison Square Garden.

– Det var en utmanande uppvärmning, speciellt när du legat i sängen i fyra dagar, men det kändes som att det skulle kunna gå. Jag försökte, och om du kollar på mina byten så var längden på dem antagligen riktigt korta i kväll, säger han enligt lagets sajt.

"Det blev lyckat"

Mattias Ekholm gjorde sitt femte mål för säsongen, när han direkt efter en utvisning fick ett kontringsläge och kom ensam mot Rangers-målvakten Alexander Georgijev och lyckades överlista honom.

– Det blev lyckat när jag kom ut från boxen, jag fick friläge och lyckades trycka dit den, säger Ekholm till Aftonbladet.

– Fast jag åkte lite för fort så pucken stannade liksom. Därför fick jag ta den bakåt och… sedan var det väl bara att få iväg ett skott.

Nashville hade före mötet mot New York Rangers förlorat två raka matcher. Tränaren Peter Laviolette var glad över att ha sin backklippa tillbaka.

– Han var verkligen bra, typiskt "Ekky". Han är bara stor och stark där ute och spelade ett aggressivt spel, säger han enligt Nashvilles sajt.

Saros räddade 39 skott

Ett New York Rangers på hemmais försökte att skjuta hål på Nashville. Men trots 41 försök gick bara två in bakom Juuse Saros i Nashvillemålet. Nashville å sin sida hade svårare att komma till avslut, men av de 22 skott som slungades iväg mot Alexander Georgijev gick tre in, och med ytterligare två i öppen kasse var matchen avgjord.

– Det är svårt att se på det positivt nu, precis efter en förlust. Vi gjorde mycket bra, men det är ett bra hockeylag (vi möter). Du kan inte ge dem någonting, för då kommer de att dra nytta av det, och det var vad som hände i dag, säger New York Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad till reportrar i Rangers omklädningsrum efter matchen.

Zibanejad spelade fram till båda Rangers mål, och var den enda från Rangers som utsågs till en av matchens tre bästa spelare.

Ekholm var nöjd efter matchen.

– Grabbarna kämpade hårt där ute, spelade tufft; det kanske inte var den vackraste matchen, men det är så här det kommer att se ut när du jobbar hårt. Det var riktigt bra jobbat, säger Ekholm