Isak bakom kross – men missade straff

TT

Publicerad 2019-12-19

Alexander Isak har gjort tre mål och en assist på sina två senaste matcher för spanska Real Sociedad. Arkivbild.

Alexander Isak gjorde två mål och en assist och var starkt bidragande till 8–0-segern när Real Sociedad körde över Becerril, till vardags i den spanska fjärdedivisionen, i den första omgången av cupen Copa del Rey.

Den svenske landslagsanfallaren, som i lördags satte 2–2-målet i ligamötet med giganten Barcelona, inledde bortamatchen på bänken men hoppade in direkt i andra halvlek vid ställningen 2–0.

Isak spelade omgående fram till Adnan Januzajs 3–0-mål i 46:e minuten och missade sedan en straff i 61:a. Därefter så hittade däremot 20-åringen nätet två gånger om, 6–0 satte Isak i 68:e minuten och 8–0 i 75:e.

Real Sociedad, som ligger på sjätte plats i högstaligan La Liga, avancerade därmed till den andra omgången av den spanska cupen.