Svenskduon gör upp om världscuptiteln

TT

Publicerad 2020-03-05

Linn Svahn, höger, och Jonna Sundling ligger strålande till i sprintväldscupen inför säsongsavslutningen i Nordamerika.

Linn Svahn och Jonna Sundling ligger etta och två i sprintcupen.

De svenska förväntningarna är höga när skidsäsongen ska knytas ihop i Nordamerika.

Skidsäsongen avslutas med dels en sprinttour i Quebec City och Minneapolis och dels distanstävlingar i Canmore den 14–22 mars.

"Den här säsongen har varit speciell med många tourer där den avslutande sprinttouren är en av vinterns höjdpunkter för många sprintåkare. Tre tävlingar med många världscuppoäng står på spel", säger herrtränaren Fredrik Uusitalo i ett pressmeddelande.

Och de svenska förväntningarna är höga. Linn Svahn leder sprintvärldscupen och Jonna Sundling ligger tvåa efter sin vinst i Drammen i onsdags. Med i den blågula truppen finns också guld- och silvermedaljörerna i sprint från U23-VM – Emma Ribom och Johanna Hagström.

"Vi ser fram emot tävlingarna där vi på damsidan har toppstriden i sprintcupen", säger damtränare Stefan Thomson.

På herrsidan gör Teodor Peterson sina sista världscuptävlingar i Nordamerika innan han avslutar sin världscupkarriär.

Efter sprinttouren byts den svenska truppen delvis ut och världscupen fortsätter med distanstävlingar i Canmore, Kanada.

Med bland damåkarna finns Ebba Andersson, dubbel guldmedaljör på U23-VM den här veckan och som även stod för ett starkt lopp i världscupen förra helgen när hon pressade Therese Johaug i Lahtis. Även Frida Karlsson finns med i laget som reser till Nordamerika.