Tottenham kan vända igen i CL: "Ny historia"

TT

Publicerad 2020-03-09

Tottenhams målvakt Hugo Lloris. Arkivbild.

Tottenham hoppas på en ny vändning i en slutspelsmatch i Champions League-fotbollen. Men i stället för semifinal mot Ajax är det åttondelsfinal mot RB Leipzig.

– Vi behöver skriva ny historia, säger målvakten och lagkaptenen Hugo Lloris.

Förra säsongen stod Tottenham för en makalös vändning i Champions League-semifinalen mot Ajax. Londonlaget avancerade till final, trots en inledande 0–1-förlust på hemmaplan och ett 0–2-underläge på bortaplan, efter ett hattrick av Lucas Moura i Amsterdam.

Inför tisdagens åttondelsfinalretur borta mot tyska RB Leipzig har Tottenham ett liknande utgångsläge – underläge med 0–1. Målvakten och lagkaptenen Hugo Lloris vill däremot inte att Premier League-laget ska tänka på förra vårens stormatch.

"Vi måste vinna"

– Vi måste se saker positivt, men jag tycker att det hör till det förgångna. Vi behöver skriva ny historia, säger fransmannen och fortsätter:

– Vi måste kliva ut där (mot Leipzig) och vara förbereda att göra den perfekta matchen, vi måste vinna den. Så enkelt är det.

Tottenham våren 2020, med tränaren José Mourinho, är ett helt annat lag än våren 2019, då under ledning av Mauricio Pochettino. Inför åttondelsfinalreturen ligger laget åtta i den engelska ligan och har fem raka matcher utan seger i alla tävlingar.

Publik på plats

RB Leipzig, där svenske landslagsmittfältaren Emil Forsberg börjat få mer speltid igen, ligger på tredje plats i tyska Bundesliga efter två oavgjorda matcher i rad. Inför årets Champions League hade Leipzig aldrig tidigare tagit sig till utslagsfasen av turneringen.

– Chansen att spela Champions League-kvartsfinal är extremt god, säger Leipzigs tränare Julian Nagelsmann på en presskonferens före tisdagens match.

Det avgörande mötet i Tyskland kommer att spelas inför publik medan spanska Valencias åttondelsfinalretur mot italienska Atalanta avgörs inför tomma läktare, på grund av rädslan för spridning av coronaviruset.