Publicerad 2020-01-31

New Jerseys Nikita Gusev och Nashvilles Filip Forsberg.

Fem blågula mål.

Filip Forsberg satte tre dem, varav ett i det avgörande straffskyttet.

Det blev ett riktigt svenskt målkalas när Nashville besegrade New Jersey med 6–5 i NHL-ishockeyn.

Med ett hårt skott från blå linjen inledde Mattias Ekholm målskyttet för Nashville, efter bara 42 sekunder.

Efter det följdes lagen åt – mål för mål. Fem gånger var ställningen lika.

Filip Forsberg satte 2–1 för Nashville, efter en assist av Viktor Arvidsson. I slutet av andra perioden var situationen den motsatta när Jesper Bratt kunde styra in ledningsmålet som betydde 4–3 för New Jersey.

I tredje perioden hämtade Nashville hem två underlägen – och matchhjälte blev Filip Forsberg efter att han på egen hand ordnade 5–5-målet i powerplay, sitt 18:e mål för säsongen.

– Det har varit ett par gånger, när vi legat under med ett par mål inför tredje perioden, som vi bara slutat spela. Det tror jag är det viktigaste... vårt psyke. Tilltron är tillbaka, lite grann, och det syns, säger Forsberg efter matchen enligt nhl.com.

Nashville befann sig i precis samma situation dagen före, i matchen mot Washington. Då förvandlades underläge 3–4, inför den tredje perioden, till vinst 5–4.

Mot New Jersey krävdes det en mållös förlängning och straffar innan Nashville fick plocka hem tvåpoängaren. Och återigen visade Filip Forsberg sin betydelse. Efter att ha satt den första straffen skaffade han Nashville ett försprång som New Jersey inte lyckades ta igen.