Liverpool allt närmare titeln

TT

Publicerad 2020-01-19

Liverpools Virgil van Dijk, till vänster, firar 1–0-målet mot Manchester United.

Liverpools grepp om sin första ligatitel på 30 år hårdnar allt mer.

Victor Nilsson-Lindelöfs Manchester United kunde inte sätta stopp för segertåget – Liverpool vann med 2–0 och tog säsongens 21:a vinst.

Virgil van Dijk och Mohamed Salah såg till att Liverpool nu leder Premier League-fotbollen med förkrossande 16 poängs marginal till tvåan Manchester City, som dessutom har en match mer spelad.

Resten av vägen mot första ligatiteln sedan 1990 ser ut att bli en ren defilering.

Men succétränaren Jürgen Klopp vägrar att räkna in titeln redan nu. På frågan om 16 poäng inte är omöjligt för konkurrenterna att ta in, sade han i Viasats sändning:

– Jag har ingen aning. Det här är Premier League, jag tänker bara på nästa match och det är Wolverhampton.

"Underbart och briljant"

Supportrarna är dock segervissa och sjöng om titeln:

– De kan sjunga om det, inga problem. De bör absolut fira vårt läge. Vi har satt oss i ett läge som är härligt, underbart och briljant, sade Klopp.

Liverpool hade inför mötet med rivalen Manchester United vunnit 20 av 21 ligamatcher, enda poängtappet kom mot just Nilsson-Lindelöfs United som lyckades lugga den överlägsna serieledaren på poäng på Old Trafford i oktober när det blev 1–1.

Nu kom United till spel utan Marcus Rashford som har en stressfraktur i ryggen och beräknas bli borta i sex veckor.

Snabbt grepp

Liverpool tog snabbt greppet på Anfield då Virgil van Dijk fick nicka in ledningsmålet på hörna redan i 14:e minuten efter dålig markering. Harry Maguire försökte rädda upp situationen i sista stund, men hann inte fram.

Drygt tio minuter senare hade hemmalaget en 2–0-boll inne – som dock dömdes bort.

Efter VAR-granskning ansågs van Dijk ha ruffat i en höjdduell med målvakten David de Gea och Roberto Firminos mål godkändes inte.

Liverpool skapade läge efter läge, men brände allt.

Salah avgjorde

United kunde lyfta upp spelet i slutet och Liverpool var pressat. Men i stället kunde Mohamed Salah kontra in 2–0 i den sista tilläggsminuten.

Manchester United är kvar på femte plats och missade chansen att krympa fempoängsmarginalen upp till fyran Chelsea som innehar den sista Champions League-platsen.

Trean Leicester föll överraskande borta mot Burnley som vände och vann med 2–1. Avgörandet kom med elva minuter kvar genom Ashley Westwood.