Konkurrensen skrämmer inte Propulsion

TT

Publicerad 2019-12-29

Hästen Propulsion med ägaren Daniel Redén, vänster, och kusken Örjan Kihlström. Arkivbild.

Daniel Redén funderar över om han ska starta sin stjärna Propulsion i Prix d’Amerique.

Solvallatränaren kan dock inte ha blivit särskilt skrämd av konkurrensen i Prix de Bourgogne som kördes på Vincennes på söndagen.

Det var det näst sista loppet innan det stora slaget på Vincennes om en månad. Segern gick till 17-oddsaren Billie de Montfort som spurtade till säker seger med en längd.

I lördags gjorde Propulsion comeback efter fyra månaders tävlingsuppehåll. Han vann väldigt enkelt efter tidig ledning. Tränaren Daniel Redén och kusken Örjan Kihlström var belåtna efter segern på Rommetravet.

– Propulsion kändes fin, så bra man kan begära med tanke på vinterbana och att han fick tävla med broddar bak. Han gillar sommarbana bättre, då han får tävla utan skor. Men som sagt, jag är nöjd med prestationen och hur han kändes, sade Örjan Kihlström.

Propulsion har varit trea, fyra och femma i sina tre starter i Prix d’Amerique. Den här upplagan skrämmer inte, även om det inte var full laddning hos några av ekipagen i söndagens lopp över 2 100 meter autostart.

Bold Eagle såg ut att vinna loppet när han fick en stor ledning i sista kurvan. Men åttaåringen stumnade helt sista hundra metrarna och slutade femma. De franska stona Bille de Montfort och Bahia Quesnot kom från mitten av fältet och avslutade bra. Trea blev Björn Goop bakom Vivid Wise As som därmed är klar för Prix d’Amerique den 26 januari. De tre främsta fick en biljett.

Svensktränade Ringostarr Treb galopperade i inlåst läge 300 meter från mål. Hästen är dock klar för ”PDA” tack vare sin höga prissumma.