Kulusevski med solomål – förlust för Tottenham

TT

Publicerad 2024-02-17

Dejan Kulusevski gjorde mål, men slutade ändå dagen som förlorare med sitt Tottenham.

Dejan Kulusevski gjorde vad han kunde.

Men svenskens solomål räckte inte.

Tottenham förlorade mot Wolverhampton, 1–2 i Premier League.

Wolves tog ledningen i den första halvleken men ”Spurs” kvitterade direkt i början av den andra halvleken. Dejan Kulusevski tog på sig ansvaret, körde solo och kvitterade för hemmalaget.

Men Wolverhampton återtog ledningen när Joao Gomes blev tvåmålsskytt i den 63:e minuten. 2–1 stod sig matchen ut och för Tottenham betyder förlusten att man tappar fjärdeplatsen som garanterar Champions League-spel kommande säsong, till Aston Villa som parallellt slog Fulham med 2–1.

Omgången inleddes på Gtech Community Stadium under lördagseftermiddagen där Brentford tog emot Liverpool.

Darwin Núñez, Alexis Mac Allister, Mohamed Salah och Cody Gakpo fixade med var sitt mål en ny seger för Liverpool. Matchen slutade 4–1.

Men segern blev dyrköpt för serieledaren.

I den första halvleken åkte Liverpool på två nya och tunga skador. Mittfältaren Curtis Jones och anfallaren Diogo Jota tvingades kliva av. Den sistnämnde var så pass skadad att en bår kallades in.

Liverpool har drabbats hårt av skador de senaste veckorna. Högerbacken Trent Alexander-Arnold och målvakten Alisson Becker är frånvarande och det är oklart hur länge de blir borta.

Liverpool toppar tabellen, fem poäng före Manchester City som har två matcher mindre spelade.