FCK vidare – skrällde mot Celtic

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-02-27

Pep Biel är så glad. Här har han precis gjort 2–1 mot Celtic och skjutit FC Köpenhamn vidare i Europa League.

Malmö FF var chanslöst mot Wolfsburg över två matcher men på andra sidan Öresund fortsätter Europa League-äventyret.

FC Köpenhamn slog överraskande ut Celtic.

Michael Santos, Pep Biel och Pape Cissé sköt målen i Glasgow som tog FCK till åttondelsfinal tack vare 4–2 över 180 minuters spel.

Santos ledningsmål stod sig till den 83:e minuten när Celtics Odsonne Edouard slog in 1–1-straffen bakom landslagsmålvakten Karl-Johan Johnsson.

I det läget väntade förlängning.

Men bara två minuter senare avgjorde Biel. Celtic var piskat att göra två mål för att gå vidare. En kvittering hade inte räckt eftersom den första matchen slutade 1–1 och FCK hade bortamålsfavören.

När Celtic satte allt på ett kort gjorde i stället Dame N'Doye 3–1 till danskarna som avancerade till slutspelet från gruppspelet tillsammans med Malmö FF.

Arsenal utslaget

Förlängning bjöds det däremot på i mötet mellan fjolårsfinalisten Arsenal och Olympiakos. Grekerna gjorde som engelsmännen gjorde i förra veckan. Vann på bortaplan med 1–0

Pape Cissé såg till att Arsenal åkte på sin första förlust för året.

Skadan såg ut att repareras i förlängningens 113:e minut. Premier League-klubbens specielle målskytt Pierre-Emerick Aubameyang saxsparkade läckert in målet som i det läget tog Arsenal vidare. Men Arsenals oförmåga att spela på resultat visade sig på nytt. En serie defensiva misstag ledde till att Youseff El Arabi, i näst sista minuten, stötte in bollen som tog Olympiakos vidare tack vare fler mål på bortaplan.

Aubameyang kunde ha fått sista ordet – men han missade grovt från nära håll.

United vann stort

Manchester United spelar vidare i turneringen. 5–0 hemma mot Club Brygge gav totalt 6–1 men landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf fick se matchen från bänken. Eric Bailly kompletterade på nytt Harry Maguire centralt i Uniteds fyrbackslinje.

Inter spelade inför tomma läktare på San Siro på grund av risk för spridning av coronaviruset. Ludogorets förlorade hemma med 0–2 men fick hopp i och med ledningsmålet i första halvlek.

Fler blev det inte. I stället skickade Romelu Lukaku definitivt ut bulgarerna ur turneringen när han gjorde 2–1 efter pausen.

Ajax, semifinalist i Champions League i våras, har gjort sitt i Europaspelet redan efter 16-delsfinalen i Europa League. Getafe gjorde 2–0 i första matchen och Ajax klarade inte att vända på steken hemma i Amsterdam. 2–1 räckte inte sammanlagt.

Noterbart är också att samtliga portugisiska klubbar – Benfica, Porto, Sporting Lissabon och Braga – är utslagna.