Målvaktsblunder och rött kort sänkte "Spurs"

Pelle Strandman/TT

Publicerad 2019-12-22

Tottenhams Son Heung-min trodde knappt sina ögon när han fick syna det röda kortet.

Ett obegripligt målvaktsmisstag och ett rött kort på Son Heung-min.

Det blev avgörande när Chelsea tog en välförtjänt 2–0-seger borta mot Tottenham.

Frank Lampard gick därmed vinnande ur mötet med sin förre manager José Mourinho.

Tottenham hade chansen att gå om Chelsea som ny fyra i Premier League.

Allt som krävdes var en trepoängare när de blåklädda Londonrivalerna kom på besök till Tottenham Hotspur Stadium.

Hur det gick för José Mourinhos manskap? Inte så bra.

Hemmalaget kom ut håglöst mot ett Chelsea som utnyttjade tafattheten tidigt genom att ta ledningen i den tolfte minuten.

Jättemiss av Gazzaniga

Brasilianaren Willian satte själv igång en kort hörna innan han fick bollen tillbaka från Mateo Kovacic, vände bort försvararen Serge Aurier – och stänkte in bollen hårt i det bortre hörnet.

Om 0–1 var frukten av en fin individuell prestation var 0–2, strax före halvtid, en följd av ett obegripligt misstag.

Tottenhams målvakt Paulo Gazzaniga valde i den 46:e minuten av någon outgrundlig anledning att inte ta bollen med händerna när den kom studsande emot honom. I stället sänkte han närmast jagande Chelsea-spelare, Marcos Alonso, med en hög spark och orsakade en straffspark.

Willian? Han tackade och tog emot genom att sätta ännu en boll i nätmaskorna från elvameterspunkten.

Och värre skulle det bli för Tottenham som i den 62:a minuten fick se Son Heung-min dra på sig ett rött kort. Den sydkoreanske stjärnan kunde inte hålla känslorna i styr efter att ha fått en smäll av Antonio Rüdiger – och svarade med att måtta en spark mot sin motståndare.

"Konstigt rött kort"

– Jag hoppas att Rüdiger återhämtar sig snabbt från sina brutna revben, sade Mourinho ironiskt till Sky Sports efter matchen och syftade på att tysken spelade över i situationen.

– Det röda kortet var konstigt, men jag vill inte fokusera på det. Mitt lag förlorade och jag måste berömma motståndarna och gratulera dem till segern.

Med en spelare mindre på plan kunde Chelsea enkelt bevaka sin ledning och vinna matchen med 2–0.

– Vi får skylla oss själva på båda målen. Först var det en kort hörna som vi borde kunna försvara oss bättre på. Sedan är det givetvis straff, fortsatte Mourinho.

Bortalagets seger betyder inte bara att Frank Lampard tog en meriterande skalp mot portugisen, som han själv hade som manager under sin tid som spelare i Chelsea. Den innebär även att hans lag befäster fjärdeplatsen och nu är hela sex poäng före Tottenham.