Hedman spelade fram till avgörande mål

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2020-02-11

Nikita Kutjerov och Victor Hedman firar det avgörande målet i matchen mot Columbus.

Victor Hedman spelade fram till det avgörande målet i förlängningen när Tampa Bay besegrade Columbus.

Tampa Bay ångar på i NHL-ishockeyn. Segern i förlängningen mot Columbus innebär att Floridaklubben nu är på samma poäng som Washington, där endast Boston ligger högre upp i tabellen.

Det var dock ingen vanlig match. Tampa Bay blev överraskande utslaget av Columbus i första omgången i Stanley Cup förra året, och det var första gången sedan dess som de två lagen möttes.

Och det krävdes förlängning mot Columbus innan den sjunde segern i rad för Tampa Bay var ett faktum. Brayden Point lyckades stjäla pucken bakom motståndarmålet. Han spelade snabbt till Victor Hedman, som direktpassade till Nikita Kutjerov som enkelt kunde avgöra med sitt andra mål för kvällen, i en match som slutade 2-1.

Assisten var Hedmans 37:e den här säsongen, bäst av alla svenskar och tredje bäst av alla NHL:s backar.

Washington förlorade mötet med New York Islanders på hemmaplan med 5–3. Islanders drog snabbt ifrån med en 2–0-ledning i början av första perioden, och hade halvvägs in i andra en 5–1-ledning, som blev för svår för Washington att hämta hem.

Ryske backstjärnan Aleksander Ovetjkin blev mållös och får därmed fortsätta att jaga mål 700, som han har två kvar till. Washingtons Nicklas Bäckström fick med sig två assist från matchen, och Carl Hagelin en.