TT

Publicerad 2020-03-07

Linköping (i blått) fick jubla hemma mot Skellefteå.

Skellefteå snubblade i toppstriden.

Tabelltvåan föll med 3–4 borta mot Linköping som redan var avhängt från slutspel i SHL.

– Trycket i magen lättade lite, säger LHC-tränaren Bert Robertsson till C More.

Med tre omgångar kvar stod det klart att det inte skulle bli något slutspel för Linköping. 0–3-förlusten borta mot Örebro i torsdags tog hårt och tränaren Bert Robertsson har inte hymlat med att han varit på dåligt humör de senaste dagarna.

– Det var en jäkla tomhet som infann sig efter Örebromatchen. Men det är klart att trycket i magen lättar lite när man får vinna, säger han till C More efter segern mot Skellefteå.

– Grabbarna gör ett bra jobb, spelar uppoffrande när det behövs och visar att de bryr sig på riktigt. Det är en skön känsla just nu, fortsätter han.

Törnqvist avgjorde

Inför nästan fullt hus gjorde Linköping fyra mål framåt, ett mer än gästande Skellefteå.

I slutet av andra perioden satte Henrik Törnqvist det matchavgörande 4–2-målet i powerplay. Törnqvist höll sig framme på en retur och kunde ganska obehindrat trycka in tvåmålsledningen för hemmalaget, som sedan inte släppte taget.

Skellefteå reducerade förvisso 4.22 in i tredje genom Darren Nowick i powerplay, men förgäves. Därmed missade tabelltvåan viktiga poäng i toppstriden.

Shinnimin ut på bår

Malmö tog en knapp seger hemma mot Växjö, 5–4, i en match som kantades av skador. Växjös Brendan Shinnimin tacklades illa in i sargen i andra perioden och fördes till sjukhus. Även lagets målvakt Viktor Fasth bröt matchen med en skada.

Segern innebär att Malmö blir som sämst nia i årets grundserie.

Tre poäng blev det även för ett annat Skånelag, nämligen Rögle som vann borta mot jumbon Oskarshamn med 2–1.

Erlend Lesunds och Daniel Zaars fullträffar bäddade för segern som tätar till striden om andraplatsen rejält. Inte mindre än tre lag ligger nu på 89 poäng bakom redan klara seriesegraren Luleå – som vände och vann med 3–2 hemma mot Örebro.

Skellefteå (tvåa), Färjestad (trea) och Rögle (fyra) är alla lika poängmässigt med två matcher kvar att spela medan Örebro står på 79 poäng och har fem upp till Djurgården på den sista direktplatsen för kvartsfinalspel.