Pettersson vann svenskmötet med Dahlin

TT

Publicerad 2020-01-11

Elias Petterssons Vancouver vann mot Rasmus Dahlins Buffalo. Arkivbild.

Rasmus Dahlin må ha gjort flest poäng i svenskduellen – men det var Elias Pettersson som vann själva matchen.

Vancouver tog en betryggande 6–3-seger borta mot Buffalo i NHL.

19-årige Rasmus Dahlin mot 21-årige Elias Pettersson.

Buffalo mot Vancouver brukar nu för tiden vara synonymt med en het duell mellan Sveriges bästa unga spelare i den nordamerikanska hockeyligan – och den här gången var det Petterssons lag som drog det längsta strået.

Även om det var Rasmus Dahlin som noterades för flest poäng.

Den förre Frölundabacken spelade fram till både 1–0 och 2–2 och såg därmed till att Brock Boeser kunde ge Buffalo ledningen i den första perioden och att Sam Reinhart kunde sätta kvitteringen bakom Vancouvers svenske målvakt Jacob Markström i den andra.

Efter det var det Petterssons tur att skriva in sig i poängprotokollet. Detta när han bröt en passning så att pucken studsade till J T Miller – som satte 3–2 till gästerna.

Buffalo utjämnade sedan ånyo genom Zemgus Girgensons, men sedan lade Vancouver in en extra växel som blev matchavgörande.

Inom loppet av en minut och 14 sekunder satte först Brock Boesner sitt andra mål för kvällen innan Jake Virtanen ökade på till 5–3. Sista ordet fick dock Louis Eriksson som fick äran att sätta 6–3 i tom kasse.

Elias Pettersson är hittills bäste svenske poängplockare den här säsongen, och på 14:e plats totalt i NHL, med 20 mål och 27 assist på 45 matcher.

Rasmus Dahlin står på 25 poäng (två mål och 23 assist) på sina 37 matcher.