Nu laddar MFF om för guldstriden

avTT

Publicerad:
Foto: Andreas Hillergren/TT
MALMÖ 20191024

Efter årets första Europa League-seger måste Malmö FF ladda om.

På måndag rasar guldstriden i allsvenskan vidare hemma mot AIK.

– Båda lagen måste vinna, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Tunga pjäser som lagkaptenen Markus Rosenberg, Behrang Safari och Rasmus Bengtsson fick börja på bänken när Malmö FF slog Lugano med 2–1 på hemmaplan på torsdagskvällen.

– Det var helt tränarens (Uwe Rösler) beslut. Jag vill alltid spela. Självklart blev jag besviken, säger Rosenberg, som kom in i den 77:e minuten när MFF tog årets första seger i Europa League.

Smärtor i ljumsken

Efter mötet med Lugano fick Rosenberg behandling för smärtor i ljumsken.

– De (det medicinska teamet) säger att det inte ska vara några problem. Det bara drog ihop sig, men de nålade direkt efter matchen och då släppte det. Det ska inte vara någon fara, säger 37-åringen.

I söndags startade han borta mot Hammarby när MFF föll tungt med 0–2. På måndag väntar toppkonkurrenten AIK på hemmaplan. MFF, AIK och Hammarby står samtliga på 59 poäng – serieledaren Djurgården har 62 poäng med två omgångar kvar att spela.

– En poäng är som en förlust för båda lagen. Det bör bli en lite mer öppen match än vad det brukar vara mot AIK. Det känns som att de flesta har slutat 0–0 eller 1–0. Speciellt här hemma (i Malmö) har de legat väldigt lågt. Men det känns som att det kan bli en lite mer öppen match, säger Rosenberg och fortsätter:

– Båda lagen måste vinna. Inget lag är nöjt med ett kryss.

"En stor match"

Mot Lugano matchade Rösler fem nya spelare jämfört med startelvan mot Hammarby. Att ändå ta första Europa League-segern – och med fyra poäng haka på toppduon Dynamo Kiev och Köpenhamn (fem poäng) – är ett styrkebesked, menar yttern Søren Rieks.

– Det bevisar vilken trupp vi har. Det är bra spelare som kommer in och de levererar, säger han.

TT: AIK på måndag – vad säger du om den matchen?

– Det är en stor match och det är tre poäng som gäller för att vi ska ha en chans att vinna allsvenskan, säger Rieks.

Samtidigt är det viktigt att sluta topp tre och få kvala till Europa även nästa år.

– Alla vet att det är en viktig match, både för guldstrid och Europaplatser. Man har koll på alla lagens poäng, men det är inget nytt för oss. Vi vet vad som gäller, säger mittbacken Rasmus Bengtsson, som byttes in i den 68:e minuten mot Lugano.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö FF