Ljungberg: Arsenal vill ha kvar mig

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ian Walton/AP/TT
Fredrik Ljungberg har gjort sin sista match som tillfällig huvudtränare i Arsenal. Hans framtid i klubben är oklar. Arkivbild.

Fredrik Ljungberg har gjort sin sista match som tillfällig huvudtränare i Arsenal.

På söndag tar Mikel Arteta över ansvaret – men vad det betyder för svenskens framtid är osäkert.

– Klubben har sagt att de vill ha kvar mig, men jag ska ha ett möte med Mikel i morgon, säger han.

Det blev bara en seger på sex matcher för Fredrik Ljungberg som tillfällig huvudtränare i Arsenal. Under tio bländande minuter i Londonderbyt mot West Ham fixade Ljungbergs gäng en 3–1-seger.

I övriga fem matcher blev Arsenals facit två förluster (mot Brighton och Manchester City) och två oavgjorda (mot Norwich och Everton) samt ytterligare en oavgjord match i Europa League (mot Standard Liege).

"En ära"

Någon fortsättning som huvudtränare blir det inte för Ljungberg – det förtroendet får i stället spanjoren Mikel Arteta. Även han en före detta Arsenalspelare som hämtades från Manchester City, där han var Pep Guardiolas högra hand.

– Jag har lärt mig mycket om mig själv och har försökt organisera saker. Det har varit en stor ära, men också en utmaning att lösa allt, sade Ljungberg på presskonferensen efter matchen mot Everton.

Samtidigt passade han på att tacka sin assisterande tränare Per Mertesacker, före detta mittback och dessutom klubbens akademichef.

– Det har inte varit lätt. Jag måste rikta ett stort, stort tack till honom.

Ljungberg fick ansvaret att leda ett lag vars självförtroende var slaget i spillror efter en tung höst under förre tränaren Unai Emery. Den före detta svenske landslagsmittfältaren har i flera veckor varit tydligt med att spelarnas låga självförtroende varit ett stort problem.

"Gillade inställningen"

Trots att den senaste matchen mot Everton slutade mållöst menade svensken att han såg bra tendenser.

– Jag tycker att vi kunde ha vunnit matchen med chanserna vi hade. Men jag gillade inställningen vi såg och det är vad du behöver i Premier League, sade han.

– Vi hade ett ungt lag därute för att jag ville ha energi och ge dem chanser, fortsatte Ljungberg.

42-åringen har under hösten fungerat som assisterande tränare och har tidigare även tränat klubbens U23-lag.

Publicerad: