Capello om otränad Ibrahimovic: Behöver kämpa

David Hjorter/TT

Publicerad 2019-12-28

Zlatan Ibrahimovic, vänster, och Fabio Capello under en Juventus-match i januari 2006. Arkivbild.

Fabio Capello tror att Milans värvning av Zlatan Ibrahimovic är ett steg i rätt riktning för den krisande Serie A-klubben.

Men italienaren lyfter också fram en utmaning: att svensken är matchotränad.

– Han kommer att behöva kämpa, säger den tidigare stjärntränaren enligt sajten Football Italia.

Under fredagskvällen stod det klart att fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics återvänder till Italien och Milan, Serie A-klubben som 38-åringen representerade 2010–2012.

Fabio Capello, den tidigare stjärntränaren som värvade "Ibra" till Juventus från Ajax för drygt 15 år sedan, tror att svensken är bra för det krisande, tidigare storlaget.

– Han är en spelare som har karaktär, som inte bara går in på planen för att delta utan för att vinna. Det ger en extra motivation för de andra, säger Capello till tv-kanalen Rai, enligt sajten Football Italia.

Månader utan match

Italienaren sätter däremot ett frågetecken för anfallarens form. Ibrahimovic spelade sin senaste match den 25 oktober när Los Angeles Galaxy slogs ut i MLS-slutspelet (3–5 borta mot LA FC).

– Visst, han har inte spelat på flera månader och kommer att behöva kämpa för att komma i form snabbt. Men han har mer kvalité än någon av sina lagkamrater, säger Capello.

När Ibrahimovic senast spelade i Milan för sju och ett halvt år sedan var det en storklubb i Europa. Nu sladdar laget, som har klart mer anonyma spelare i dag än 2012, ordentligt i både Serie A-tabellen (elfte plats) och internationellt.

Milan har inte spelat i Champions League sedan säsongen 2013–2014. I våras blev laget femma i ligan och kvalificerade sig inte heller till Europa League, den näst mest prestigefyllda klubblagsturneringen i Europa.

Snart i träning

– Ibrahimovic har en fantastisk förmåga att göra sina medspelare bättre. Några spelare gör många fler mål när de spelat bredvid honom, och har fått kämpa när han lämnat (en klubb). Jag pratar framför allt om mittfältare som tar sig fram i banan och kommer fria mot mål.

Ibrahimovic ansluter till Milan på torsdag, den 2 januari. Klubbens nästa ligamatch är hemma mot Sampdoria fyra dagar senare. La Gazzetta dello Sport skriver däremot att svensken väntas debutera i cupmatchen hemma mot Spal den 15 januari.