Kritiserades av Mbappé – fotbollstoppen pudlar

TT-AFP

Publicerad 2023-01-09

Noël Le Graët pudlar efter kritiken. Arkivbild.

Franska fotbollsförbundets ordförande Noël Le Graët gick hårt åt Zinedine Zidane.

Det ledde till hård kritik från superstjärnan Kylian Mbappé och franska idrottsministern Amélie Oudéa-Castéra.

Nu pudlar han.

Zinedine Zidane är av många ansedd som fransk fotbolls största genom tiderna. Tidigare i vintras ryktades den tidigare storspelaren vara en av kandidaterna till jobbet som förbundskapten för det franska landslaget, men Didier Deschamps förlängde till slut sitt kontrakt.

Noël Le Graët sade bland annat i en intervju med den franska radiostationen RMC att han aldrig ens skulle ha svarat om Zidane ringde.

– Jag skulle inte ens ha tagit hans samtal. Vad skulle jag säga? Hej, oroa dig inte. Leta efter en annan klubb. Jag har precis kommit överens med Didier, sade Le Graët.

På Twitter kritiserade den franske storstjärnan Kylian Mbappé uttalandet och kallade den franska förbundsordförandens kommentarer för ”respektlösa”.

Frankrikes idrottsminister, Amélie Oudéa-Castéra, krävde en ursäkt av Le Graët och menade att hans kommentarer var skamliga och respektlösa.

Nu pudlar 81-årige Le Graët.

– Jag gjorde en intervju med RMC som jag inte borde ha gjort eftersom de letade efter kontroverser mellan Didier (Deschamps) och Zinedine Zidane, två storheter inom fransk fotboll, säger han och fortsätter:

– Jag erkänner att jag gjorde några klumpiga kommentarer som skapade ett missförstånd.