TT

Publicerad 2020-02-02

Elias Pettersson. Arkivbild.

Elias Pettersson sköt sitt 50:e mål i sin unga NHL-karriär.

Men han nöjde sig inte där. Forwardsstjärnan från Ånge blev tvåmålsskytt, men Vancouver föll ändå med 3–4 efter straffar mot Carolina och fick sin fem matcher långa segersvit bruten.

Petterssons jubileumsmål betydde 1–0 efter 4.25. Han vände på en femöring sedan pucken fastnat framför mål och vräkte in ledningsmålet bakom Carolinas målvakt James Reimer.

Petterson gör sin andra säsong i Nordamerika och spelade sin 124:e match och blev, enligt NHL, den sjunde svensken som gjort 50 mål på 124 matcher eller färre.

Snabbast var Jörgen Pettersson som 1981 gjorde sitt 50:e mål i sin 98:e match för St Louis.

Vancouver-Pettersson var inte klar där. Han kvitterade till 3–3 i den tredje perioden då han från snäv vinkel vallade in pucken via Reimer och i mål. Backen Oscar Fantenberg spelade fram, hans andra assistpoäng i matchen.

Sedan gjorde Pettersson, som gjort 23 mål den här säsongen, sitt lags enda mål i straffläggningen också. Men Carolina vann sedan veteranen Justin Williams avgjort.

Carolinas Lucas Wallmark fick bryta matchen i tredje perioden sedan han tacklats av Vancouverbacken Tyler Myers och slagit huvudet i plexiglaset.

Gustav Nyquist gjorde det matchvinnande målet när Columbus besegrade Montreal på bortaplan med 4–3. Det var Nyquists tolfte mål för säsongen.