Sundqvist stjärna när St Louis vann

TT

Publicerad 2020-02-24

St Louis Oskar Sundqvist firar sitt mål med Ryan O'Reilly.

St Louis vann lätt mot Minnesota med 4–1 och tog sin fjärde raka seger i NHL-ishockeyn.

En av matchens starkast lysande stjärnor var forwarden Oskar Sundqvist – han fixade sitt tolfte mål och sin elfte assist för säsongen.

St Louis har grepp om förstaplatsen i den västra konferensen. Den pågående segersviten var aldrig i fara när laget gästade Minnesota.

Halvvägs in i matchen lyckades Oskar Sundqvist stjäla pucken från Minnesotas back Matt Dumba vid sargen bakom målet. 25-åringen från Boden tog sig fram och dribblade in pucken i mål – utan hjälp från sina medspelare.

"Lite tur"

Solouppvisningen innebar 3–1 för St Louis. Målet var Sundqvists första på sex matcher och det 28:e i NHL-karriären.

– Jag hade lite tur med studsen. Jag fick klubban på den (pucken) och hamnade ensam med målvakten, säger Sundqvist enligt nhl.com efter matchen.

– Det var ett viktigt mål, helt klart, forsätter han.

Sundqvists lagkamrater Jordan Kyrou och Brayden Schenn inledde skyttet med varsitt mål i den första perioden. Minnesotas Marcus Foligno fick efter det in en reducering i början av andra perioden, där Joel Eriksson Ek noterades för en assist.

Spelade fram

Men närmare än så kom inte Minnesota. I stället blev det Sundqvist som fick vara med och avsluta. Ett fint uppspelssamarbete med Ivan Barbashev ledde till att svensken kunde spela fram till sin lagkamrat som satte slutresultatet 4–1 i början av den tredje perioden.

Forwarden har nu gjort tolv mål och elva målgörande passningar den här säsongen och närmar sig förra säsongens – hans hittills bästa – då det blev fjorton mål och sjutton framspelningar.

För St Louis innebär segern att laget har vunnit sina senaste fyra matcher med målskillnaden 13–2.