Elias Pettersson glänste i All star-matchen

Martin Yngve/TT

Publicerad 2020-01-26

Vancouvers Elias Pettersson sätter pucken bakom Jordan Binnington i semifinalen i NHL:s All star-matcher.

Elias Pettersson hade lekstuga och David Pastrnak var allra bäst när NHL:s stjärnor samlades för den årliga All star-helgen.

När alla puckarna trillat in stod Pacific division som vinnare i finalen över Atlantic division.

Målen haglade när NHL:s All star-matcher avgjordes i St Louis.

De tre matcherna bjöd på sammanlagt 38 mål, och som brukligt showade spelarna flitigt framåt och lade mindre krut på effektivt försvarsspel.

San Joses Tomas Hertl blev den som fick äran att avgöra finalen mellan Pacific division och Atlantic division. Med drygt två minuter kvar av matchen fick Hertl pucken av Leon Draisaitl och kunde fri från blålinjen åka fram och snyggt placera in det avgörande målet till 5–4 bakom Andrej Vasilevskij.

Pastrnak bäste spelare

Då hade Elias Pettersson visat sin spelskicklighet när han satte såväl 3–2 som kvitteringen till 4–4 för Pacific. Finalens allra första mål blev också blågult, genom Victor Hedman. Svensken fick pucken från David Pastrnak och hade från nära håll inga problem att ge Atlantic division ledningen.

Bostons Pastrnak utsågs efter finalen till bäste spelare under de tre All star-matcherna. Han hade då bland annat gjort tre mål mot Metropolitan division i semifinalen. I den 9–5-segern gjorde Victor Hedman ett mål och stod för tre målgivande passningar.

9–5 var ett måls mindre segermarginal än den andra semifinalen, där Pacific division besegrade Central division med 10–5. De många målen förklaras delvis med spelformatet tre mot tre i 20 minuter, som öppnade upp för många frilägen.

Årtiondets lag

Tidigare under All star-lördagen togs hela 2010-talets NHL-lag ut.

Ingen svensk platsade i förstauppställningen, där Sidney Crosby, Patrick Kane och Alexander Ovetjkin bildare anfallskedja och Duncan Keith och Drew Doughty är backar framför målvakten Marc-André Fleury.

Erik Karlsson och Henrik Lundqvist fick nöja sig med att ta plats i andrauppställningen, där de får sällskap av Jevgenij Malkin, Patrice Bergeron, Steven Stamkos och Zdeno Chara.

– Tio år är en lång period att vara bra på och det är ett hedersbetyg åt både mig själv och de klubbar jag spelat i att jag är med här, säger Patrick Kane till NHL:s hemsida.

Nästa års All star-match spelas i Fort Lauderdale, Florida.