TT

Publicerad 2020-02-09

Alexander Isak, vänster, inleder på bänken för Real Sociedad i hemmamötet med Athletic Bilbao. Arkivbild.

Alexander Isaks succé i Real Sociedad bara fortsätter.

Hemma mot Athletic Bilbao blev svensken stor matchhjälte efter att som inhoppare ha stått för både mål och assist i derbyt.

Real Sociedad vann matchen med 2–1.

Alexander Isak inledde på bänken när Real Sociedad tog emot Athletic Bilbao i ett laddat prestigemöte i den spanska ligafotbollen.

Men när derbyt i regionen Baskien väl var över var det ändå den svenske landslagsanfallaren som återigen stod som matchhjälte.

Så sent som i torsdags sänkte Isak giganten Real Madrid på Santiago Bernabéu-stadion när han i spanska cupen gjorde två mål och stod för förarbetet till Real Sociedads övriga fullträffar i 4–3-segern.

Omgående avtryck

Trots den fina insatsen blev det ingen startplats mot Bilbao – men när han väl hoppade in i den andra halvleken gjorde han avtryck direkt.

Svensken levererade först ett konstnummer när han lobbade bollen över en försvarare innan han på volley sköt tätt utanför stolpen. Missen till trots behövde han dock inte misströsta länge.

Kort därpå stod han nämligen för en fin assist, från vänster i straffområdet, när han ryckte förbi sin motståndare och spelade fram lagkamraten Portu – som enkelt kunde smeka in 1–0-målet.

Athletic Bilbaos Iñaki Williams kvitterade visserligen för bortalaget sex minuter senare – men sista ordet, det fick Alexander Isak.

Tolfte målet

I den 83:e minuten tog sig 20-åringen fram till ett fint avslutningsläge, via ett väggspel med just målskytten Portu, men fick se målvakten Unai Simon rädda. Isak var dock först på returen och kunde liggande i luften slå in den studsande bollen högt i nätet.

Fullträffen innebar att Isak har gjort tolv mål på lika många matcher, alla tävlingar inräknade, sedan den 14 december. 2–1-målet blev matchavgörande i derbyt och skickar upp Real Sociedad på sjätte plats i La Liga, förbi både Valencia och Villareal.

Seger blev det även för serieledande Real Madrid borta mot Osasuna. "Los Blancos" hamnade visserligen i underläge tidigt i matchen men vände och vann med 4–1 efter mål av Isco, Sergio Ramos, Lucas Vazquez och Luka Jovic.