Svensk poängfest i Anaheims seger

TT

Uppdaterad 2019-12-15 | Publicerad 2019-12-14

Det kryllade av svenska poäng och mål när Anaheim tog emot New York Rangers i NHL-hockeyn. Jakob Silfverberg fick sista ordet i hemmalagets seger med 4–3.

Mika Zibanejad inledde målskyttet redan efter tio sekunders spel – den näst kortaste tiden i Rangers historia, en sekund efter ett mål av Ron Duguay 1980 och ett av Jim Wiemer 1985.

Artemi Panarin utökade strax Rangers ledning, innan Silfverberg – assisterad av Hampus Lindholm och Rickard Rakell – reducerade i powerplay efter knappt nio minuter.

Rakell assisterade sedan även när kanadensaren Erik Gudbranson kvitterade för Anaheim i andra perioden.

Tog Kakkos

Zibanejad var snabbt ut även i tredje, 3–2 efter drygt en minuts spel innebar hans elfte mål för säsongen. Sedan dröjde det tills mindre än två minuter kvar innan Anaheim i powerplay fick chansen som skulle leda till förlängning – Rakell serverade Hampus Lindholm, som kunde sätta sitt första mål för säsongen bakom Rangers Henrik Lundqvist.

Efter en mållös förlängning satte först Zibanejad och Ondrej Kase vars en per lag av de inledande sex straffarna. Och avgörandet kom sedan när John Gibson i Anaheimmålet tog Kaapo Kakkos straff, medan Silfverberg fick hål på Lundqvist.

– Självklart två fina poäng för oss, nu åker vi ut på bortaturné med självförtroende, säger Silfverberg enligt nhl.com.

Boqvists tredje

Nicklas Bäckström noterades för ett mål och en assist när tabellsuveränerna Washington ångade på med 5–2 mot Tampa Bay. Svensken stod för det första målet, när han i matchens sjunde minut efter schabbel i Tampa-försvaret fick en "gratispuck" framför mål som han lätt tryckte upp bakom Andrej Vasilevskij.

Jesper Boqvist gjorde sitt tredje mål för säsongen när New Jersey besegrade Arizona med 2–1.

I Buffalos möte med New York Islanders fortsatte Victor Olofsson att göra skäl för smeknamnet "Goalofsson". Assisterad av Rasmus Dahlin satte han kvitteringen till 1–1 i matchen, som dock sedan slutade med Islanders-seger med 3–2.

För Aftonbladet berättar Olofsson att han tyckte sig ha "en liten inkörningsperiod" i början av säsongen, men att han nu har hamnat rätt:

– Sedan en månad tillbaka tycker jag att jag spelar som jag ska kunna göra, jag är hemma här nu.