Zibanejad och Rangers verkar ostoppbara

Lars Larsson/TT

Publicerad 2024-05-06

New York Rangers och lagets svenske storspelare Mika Zibanejad fortsätter att rada upp segrar i NHL-slutspelet. I första kvartsfinalen slogs Carolina tillbaka med 4–3.

New York Rangers och lagets svenske storspelare Mika Zibanejad verkar hittills ostoppbara i NHL-slutspelet.

– Mika gör allt för oss, sade lagkamraten Chris Kreider i natt efter första kvartsfinalvinsten.

Zibanejad gjorde de två första målen och passade till ett mål hemma i Madison Square Garden när New York Rangers vann den första matchen i kvartsfinalserien mot Carolina med 4–3.

Det innebär fem segrar på lika många matcher hittills i slutspelet. I åttondelsfinalen slogs Washington ut med 4–0 i matcher i bäst av sju.

– Vi ville få till en bra start, på hemmaplan, i match 1, sade Zibanejad efter matchen.

Han tillade att det nog märktes att laget har fått vila lite extra inför kvartarna efter att ha slagit ut Washington i fyra raka matcher i åttondelsfinalen. Fyra raka och ingen förlust, det blev Rangers ensamma om i åttondelarna.

– Killarna var tända och vi fick utdelning tidigt på våra chanser och extra driv av det. Det var bra.

Lagkamraten Chris Kreider hade bara lovord för svensken och hans centerkollega Vincent Trocheck. Duon har stått för sammantaget runt tjugo poäng i de fem slutspelsmatcherna hittills.

– Mika gör allt för oss – han tar tekningar, han tar ansvar i egen zon och bidrar offensivt. Det är lycka för oss att ha två centrar som dem, säger han om de båda.