Näslund vill förlänga supersviten i Idre

avTT

Foto: TT
Sandra Näslund siktar på en ny pallplats i Idres världscuptävling i morgon.

Hon har sex raka pallplatser i Idre.

Nu är Sandra Näslund på jakt efter ytterligare topplaceringar i världscupen.

– Det är vad jag siktar på, säger hon.

Etta. Etta. Tvåa. Etta. Tvåa. Trea.

Resultatraden i Idres världscuptävlingar tillhör totalledaren Sandra Näslund, och i helgens finaler är skicross-stjärnan ute efter att förlänga sviten.

– Det har verkligen blivit en favoritbana, och jag gillar banan i år också. Den är väldigt lik den i fjol, även om det är lite ändringar i början men det ska nog bli bra. Får jag till starterna lite bättre kommer jag att vara med där uppe, säger hon.

"Rejält trött"

22-åringen säger att det finns många avgörande delar av den 1 125 meter långa banan, som dessutom består av 39 olika former av prövande inslag.

För Näslund handlar det dock mest om att få till inledningen av åken.

– Man är rejält trött i benen när man kommer ner. Det är på rakan som man känner sig trött, och då har man ju den långa rakan och många hoppa kvar, säger hon.

– Men det händer mycket här nere också, och jag ser hellre att jag ligger etta eller tvåa ut när jag kommer ut på den där rakan än att ligga trea eller fyra.

Med sjundeplatsen i kvalet säkrade hon sin finalplats på söndag. För att vara en del av lördagens finalfält behövde hon inte ens åka. Kvalet ställdes in på grund av för hård vind, vilket innebär att samtliga 24 åkare kommer till start.

– Tråkigt, säger Näslund. Jag ville ju revanschera mig från första kvalet, då jag var långt efter. Men nu kanske det inte spelar så stor roll vilken grind jag får, utan det gäller som sagt bara att göra bra starter, säger hon.

Lisa Andersson, tolva i kvalet, är precis som Näslund klar för helgens båda finaler.

Anderssons vrål

På herrsidan är Victor Öhling Norberg och David Mobärg klara för båda finaldagarna.

För Viktor Andersson blev resan fram till att få vara en del av lördagens startfält extra tuff.

Efter ett misslyckat första kvalåk blev det andra bara något bättre, vilket ledde till att 26-åringen ilsknade till och vrålade av besvikelse så att tjuten ekade bland backarna.

– Jag har fan… Nej, nej, nej, det går bara inte. Det är segt som fan, det är så jävla trist, säger han.

– Jag måste kunna åka utan att tänka. Nu går det så pass sakta att jag hinner tänka, och det är inget bra.

ARTIKELN HANDLAR OM