Storkross av Bajen – leder nu matchserien

Foto: BILDBYRÅN

avEmil Carlsvärd

SPORTBLADET

Jesper Jonsson blev stor matchhjälte när Hammarby utklassade Vetlanda i den tredje kvartsfinalen.

Mittfältaren berättar att han har tränat väldigt hårt för att vara där han är i dag.

– Jag hoppas att jag får visa vad jag kan nu i slutspelet, säger 26-åringen till Sportbladet.

Matchbollen ligger nu hos Hammarby efter att laget fullständigt pulvriserat Vetlanda med 11–2 i den tredje kvartsfinalen.

Stor matchhjälte i överkörningen på Zinkensdamm var Jesper Jonsson. Mittfältaren stod för fyra mål och tre assist.

– Vi var otroligt revanschsugna och gick ut hårt från start. Vi visade att vi var större än dem idag. Sen fick vi ganska tidigt 2–0, där det kändes som att de aldrig riktigt kom in i matchen utan vi var på dem hela tiden. Vi vann mycket närkamper och fick verkligen till vårt spel så som vi vill spela, säger han.

”Segern som är viktigast”

Varför det var så stor skillnad jämfört med sist, när Hammarby förlorade efter förlängning, har sin förklaring.

– Vetlanda är ett bra lag och de gör bra saker. Men i dag var vi lite mer noggranna med bollen när vi anföll, vi var lite mer distinkta än vi var därnere. Det är någonting som vi måste ta med oss och vara även nu på torsdag, säger Jonsson.

Hur kändes det för egen del i dag, sju poäng är ju inte fy skam?

– Det är klart det alltid är kul att göra poäng. Men det är segern som är viktigast, vi får njuta lite nu i kväll sen kör vi nya tag igen på torsdag.

Åtta mål – på tre matcher

Trots att laget alltid går först, så har Jesper Jonsson på tre kvartsfinaler mäktat med hela åtta mål. Under grundserien noterades mittfältaren för 26 mål på 26 matcher, endast förbisprungen av Christoffer Fagerström (avstängd i kväll) i Hammarby.

– Det är kul. Jag hade väl en liten dipp när vi skulle gå på landslagsuppehåll, sen har jag tränat väldigt hårt så jag hoppas att jag får visa vad jag kan nu i slutspelet. Som sagt, det är kul när det går bra för mig, men det viktigaste är att vi vinner, säger han ödmjukt.

Han känner inte att han trätt fram något extra nu när Christoffer Fagerström varit borta, utan menar att han bidrar i laget på samma sätt som förut.

– Jag känner väl alltid att jag ska bidra med det jag är bra på och försöka göra så att laget vinner. Och idag gick det ju bra både för mig och för laget. Det är alltid kul när det klaffar.

Tror på semi

På torsdag har de grönvita chansen att avgöra matchserien och gå till semifinal – något Sandviken gjorde under tisdagskvällen.

Vad krävs av er då?

– Samma slit som i dag. Samma noggrannhet och samma attack som vi visade här i kväll. Vi måste vara otroligt laddade och distinkta i allt vi gör.

Kommer ni att gå till semifinal?

– Ja, vi kommer gå till semi.

▪▪▪

Bajen leder kvartsfinalserien med 2–1 och har chans att avgöra det hela på bortais nu på torsdag.

▪▪▪

Sandviken, som i kväll hade chansen att ta tredje raka segern och avancera till semifinal, gick tidigt upp i en 2–0-ledning hemma mot Vänersborg. Men när första halvleken var över hade Vänersborg ätit sig tillbaka och både reducerat och utjämnat till 2–2.

Sandviken vann till slut efter straffar med 7–5 där Erik Säfström satte den avgörande straffen. Segern innebär att Saik är klara för semifinal för 24:e säsongen i rad.

ARTIKELN HANDLAR OM