”Hallam fick ett utbrott – sedan vaknade Växjö”

Växjötränaren Sam Hallam blev galen i båset – något som förvånade många.

Växjö vinner mot Örebro och hemmaförbannelsen är bruten.

Och jag undrar vad tränaren Sam Hallams hårfön till utskällning betydde för den här segern.

Jag har aldrig sett honom så för­bannad.

Det här kändes annars som hjärnornas krig redan från nedsläpp.

Tränarna Kenta Johansson v/s Sam Hallam.

Den gamle och rutinerade mot den unge uppstickaren.

Efter tre perioder stod det 0–0 och det hade varit tufft, tätt, krympta ytor och minimerande av misstag. Och väldigt få vassa målchanser.

En typisk tränarmatch, mellan två ledarstaber som analyserat varje skär hos motståndaren.

Så kändes det i alla fall.

Men när det blev dags för sudden death hände det som oftast händer.

Gjorde sin bästa match

Mål nästan direkt och ett sådant där typiskt slumpmål som det ofta blir i förlängningar.

Josh Hennessy kastade en puck mot kassen som studsade i stolpen och rakt i gapet på Jeff Tambellini, som kunde avgöra matchen bakom en chanslös Julius Hudacek.

I det läget kunde jag inte låta bli att tycka synd om Örebro. De gjorde sin bästa match i den här kvarts­finalserien.

Rent spelmässigt var det en spegelbild av första mötet i Växjö i fredags, då hemmalaget dominerade de två första perioderna och Örebro vände och vann i den tredje, då 0–2 blev 3–2.

Nu var det Örebro som var klart bäst i de två första perioderna och Växjö som dominerade den tredje.

Ett stenansikte

Växjö var så tamt i de två första perioderna att till och med Sam Hallam gick i taket.

Han blev galen i båset under en time out i början av andra perioden, skällde som en bandhund och slängde saker omkring sig. Jag förstår honom.

Däremot blev jag lika förvånad som alla andra.

Sam Hallam brukar ju se ut som Vjatjeslav Bykov i båset. Den ryske coachen som möjligen kunde höja ena mungipan när det blev VM-guld.

Ett stenansikte.

Kolugn i alla lägen.

Men har man som Sam Hallam sett sitt lag förlora fyra raka hemmamatcher i slutspelet och är på väg mot en femte, kan jag förstå att han tycker att det får vara nog med tappade hemmasegrar.

Växjö förlorade alla sina tre matcher mot Färjestad i Vida Arena i SM-semifinalen förra våren.

Det avgjorde den matchserien.

Vaknade till i tredje perioden

Nu förlorade laget första matchen mot Örebro och det var nödvändigt med ett trendbrott.

Nu gav inte Växjötränarens utbrott någon direkt effekt, men jag antar att han fortsatte att skälla i periodpausen.

Laget vaknade i alla fall i tredje perioden.