Tv-spelsstjärna till tyska storklubben

avMartin Tolén

Sensationella affären: ”Fullständigt galet för mig”

Foto: Foto: VFL WOLFSBURG
David Bytheway funderar nu på att flytta till Wolfsburg.

Julian Draxler, André Schürrle och David Bytheway.

David vem? 22-åringen är en av Englands främsta FIFA-spelare – och har blivit värvad av Wolfsburg.

– Wolfsburg ser potential i det, säger Bytheway till BBC.

I måndags stängde det europeiska transferfönstret igen.

Men en ”värvning” vi glömde berätta om var den om David Bytheway till tyska Wolfsburg.

22-åringen från Wolverhampton är en av Englands främsta spelare på tv-spelet FIFA och har nu värvats av den tyska storklubben där han blir ”lagkamrat” med Julian Draxler, Dante och André Schürrle.

– Det är fullständigt galet för mig att ett lag som Wolfsburg har gått in i gamingvärlden. Det här var något jag bara började med hemma, spelade med mina kompisar för att bli bäst bland oss i gänget. Nu är jag helt plötsligt en del av en fotbollsklubb, säger Bytheway till BBC Newsbeat.

”Wolfsburg ville vara först”

Han går under namnet ”DavidBTW” i tv-spelsvärlden och har levt som proffs i fem år samt representerat det engelska landslaget i ”FIFA-VM”.

Tanken med värvningen är att han ska bära Wolfsburgs officiella matchtröja när han spelar FIFA-turneringar runt om i världen och sända sina matcher online.

– Det är en ny marknad för dem. E-sport växer massor varje år och med alla tittare det genererar så ser Wolfsburg potentialen i det och ville vara först med att göra det, säger Bytheway.

Tror PL-lag följer efter

Nu överväger 22-åringen en flytt till Wolfsburg för att lägga sina träningar framför tv-spelet där.

– Jag skulle inte ha något emot det, men just nu bor jag kvar i ”soliga” Wolverhampton. Jag skulle inte kalla det träningsschema, men jag försöker åtminstone spela fyra till sex matcher på en dag.

– Just nu är inte det här historiskt, men om fem år när vi tittar tillbaka och tänker: ”Wow, det startade verkligen här”. Inom loppet av ett år hoppas jag även att det första Premier League-laget gör samma sak, säger Bytheway.

ARTIKELN HANDLAR OM