Federer klar för åttondelen

Uppdaterad 2015-09-07 | Publicerad 2015-09-06

För 15:e gången är Roger Federer i åttondelsfinal i US Open.

Schweizaren hade inga problem med Philipp Kohlschreiber, Tyskland, och vann i tre raka set: 6–3, 6–4, 6–4.

Även Federers landsman Stan Wawrinka gick vidare i nattens match.

Den 30-årige Wawrinka, som är årets vinnare av Franska mästerskapen, vann i tre raka set över belgaren Ruben Bemelmans med siffrorna 6–3, 7–6 (7–5), 6–4. Nu väntar amerikanen Donald Young i nästa omgång för schweizaren.

Även världstrean Andy Murray gick vidare efter nattens match. Den 28-årige britten har hittills haft det kämpigt i turneringen men nu slog han brasilianaren Thomaz Bellucci i tre raka set med siffrorna 6–3, 6–2, 7–5.

Tuffare spelstil

Men det är framför allt mot den 34-åriga veteranen Federer som blickarna riktas i US Open-turneringen. Han inte varit i final i New York sedan 2009 – då förlust mot argentinaren Juan Martín del Potro, 2–3 – men nu hoppas Federer att bli den äldsta segraren sedan Ken Rosewall, Australien, 1970.

Med Stefan Edberg som tränare har andraseedade Federer blivit aggressivare i sitt spel. Dessutom fungerar schweizarens serve mycket bra för tillfället. När Kohlschreiber lyckades bryta Federer i början av andra set var det första gången sedan Wimbledon som den 17-faldige grand slam-segraren förlorade ett servegame.

– Jag vann de viktiga poängen i dag. Jag servade bra när jag behövde, sade Federer.

Schweizaren möter hemmaspelaren John Isner i åttondelsfinalen.

Halep i toppform

På damsidan gjorde den andraseedade rumänskan Simona Halep processen kort med amerikanskan Shelby Rogers i en match som varade i 67 minuter.

Matchen slutade 6–2, 6–3 och Halep är i toppform. Hittills har hon inte förlorat ett enda set i turneringen.

Kanadensiskan Eugenie Bouchard drog sig på lördagen ur dubbel- och mixedturneringarna efter att ha fallit omkull i omklädningsrummet och slagit i huvudet. Det är osäkert om 21-åringen kan spela söndagens åttondelsfinal i singel mot Roberta Vinci, Italien.

– Skadan bedöms löpande av medicinsk personal på plats, sade tävlingschefen David Brewer.