Hanna Falk laddar om med ny tränare

avMagnus Wilsson

Publicerad:

Hanna Falk avslutade säsongen med att hoppa av världscupsfinalen när kroppen sa ifrån.

Nu blickar hon fram mot nästa säsong med en ny personlig tränare.

– Det kändes rätt i tiden, säger hon.

Hanna Falk tog den sista platsen i VM-truppen, men väl där fick hon inte riktigt till formen. Under VM-veckans sista dag slutade hon sist i mål, fyra minuter och fyrtio sekunder efter segrande Therese Johaug, i fristilsmilen.

Därefter sa kroppen ifrån och hon avslutade säsongen i förtid och stod över världscupsfinalen i kanadensiska Quebec. Men nu laddar hon inför den kommande säsongen efter en lugnare vår.

– Nu känns den återhämtad. Jag har fortfarande lite problem med stämbanden så det är jobbigt med pressträff, men kroppen är pigg och jag har börjat träna. Jag känner att jag har fått återhämta mig bra i vår. Jag har tagit en lugnare vår än vanligt. Jag tvingades göra det, säger Hanna Falk.

Ingen misslyckad säsong

Trots avslutningen så var inte säsongen som varit helt misslyckad. När hon blickar tillbaka så finns det tillfällen hon gärna lyfter.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Jag ser väl inte säsongen som helt nattsvart. Jag hade en väldigt bra premiär, jag tog mig till VM och jag vann ett SM-guld. Jag har mina ljusglimtar så jag tvivlade inte på min egen förmåga.

– Jag har hittat en del orsaker till varför jag gick över gränsen och inser att jag vart ganska bränd över vissa perioder i vinter.

Ny tränare

Inför den kommande säsongen så har hon gjort lite förändringar kring sin egna träning. Bland annat så har hon avslutat samarbetet med den långvarige tränaren Niclas Grön och i stället påbörjat ett samarbete med landslagets Johan Granath.

– Det kändes rätt i tiden. Jag har jobbat med Niclas i tio år till och från. Det var ömsesidigt och jag ville testa något nytt, säger hon.

– Största delen är att Johan är på hemmaplan i Falun tillsammans med den träningsgruppen jag har där så jag kommer att få mer tid med med honom och kommer ha lite tajtare uppbackning. Det är den största anledningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM