Olsen: ”Jag ska inte så här och ljuga...”

Robin Olsen om EM-kvalet mot lillebror Norge

avMalin Wahlberg

Sverige tvingas till flera ändringar i startelvan mot Rumänien. 

Men Robin Olsen känner sig lugn inför EM-kvalet.

– Det är klart att det påverkar, men samtidigt har vi väldigt bra spelare som kommer in, säger målvakten. 

Victor Nilsson Lindelöf, Pontus Jansson och Jakob Johansson är borta sedan tidigare. På dagens presskonferens meddelade Janne Anderson att inte heller Albin Ekdal kommer till spel i EM-kvalet mot Rumänien. 

– Han stukade foten i helgens match och den svullnade upp. Han har behandlats hela veckan och blivit bättre, men det är inte så bra att han delar i morgondagens match, säger Andersson.

”Klart det påverkar”

Enligt Sportbladet uppgifter tar Filip Helander platsen bredvid Andreas Granqvist i backlinjen och Kristoffer Olsson bildar innermittfält med Sebastian Larsson. 

– Det är klart att det påverkar, men samtidigt har vi väldigt bra spelare som kommer in, säger Robin Olsen och fortsätter: 

– Jag är van att spela med "Vigge", men "Fille" kom in och spelade mot Turkiet och gjorde det väldigt bra och vi känner varandra väldigt bra sedan innan. Kommer han in och spelar i morgon vet jag hur han fungerar och han vet hur jag fungerar.

Målvakten har studerat några rumänska spelare närmare inför mötet.
– Jag har svårt för namnen, jag kommer inte ihåg vad de heter. Men de är 4-5 där uppe som jag har kollat lite extra på, säger han.

”Norge är lillebror”

Olsens Roma har haft det tungt i ligan och ligger femma i tabellen, men målvakten vill inte svara på frågor om klubblaget eller nye tränaren Claudio Ranieri. 

– Jag är här och pratar om landslaget, vi har match i morgon. Jag ser fram emot matchen i morgon och kommer hit med bra självförtroende, säger Olsen som också ser fram emot tisdagens match mot Lars Lagerbäcks Norge. 

– Nu har vi denna i morgon, men jag ska inte stå och ljuga och säga att man inte tänker på den matchen. Det är en stor match, det är grannlandet och det ska bli kul. Men först tre poäng i matchen i morgon. 

På frågan om Norge är lillebror jämfört med Sverige i fotbollssammanhang svarar Olsen snabbt med ett leende: 

– Ja, för mig i alla fall. 

Foto: Peter Wixtröm
Robin Olsen.
Svenska herrlandslagets väg till EM 2020 00:43