Sportbladet fyller 18 år – tävla & vinn körkort

avSportbladet.se

1 av 4
Dagens framsida för 18-åringen.

Ja, må vi leva! Fira Sportbladets 18 år ­tillsammans med oss i dag!

Tänk vad tiden går!

Ert rosa Sportbladet fyller 18 år – det firar vi med ett specialpris.

För tre år sedan tävlade vi ut en moped.

Nu är det möjligheten att få köra bil som gäller.

Är du som Sportbladet född år 2000? Eller p­lanerar i ett senare skede av livet att äntligen skaffa körkort?

Svara på den kluriga frågan nedan och tävla om ett körkortbidrag på max 18 000 kronor.

  • Zlatan Ibrahimovic slog igenom i nära anslutning till Sportbladets födelse och är fortfarande en av Sveriges största sportstjärnor. Hur många gånger har Zlatan prytt omslaget på Sportbladets f­örstasida i papperstidningen?

Skriv också en motivering om varför just du ska vinna priset. Om flera rätta svar inkommit avgör en jury från Sportbladet vilken motivering som är bäst.

▪▪▪ Mejla ditt tävlingsbidrag till:  sportbladet@aftonbladet.se

OBS: uppge namn och telefonnummer

Tävlingen avslutas 14 maj 23.59. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. Vinst kan ej inbytas mot kontanter. Vinnaren kontaktas via telefon och presenteras på sportbladet.se den 16 maj.


Ett ögonblick, Pontus Carlgren, 46...

…chef för Sportbladet.

  • Vad är det som gör Sportbladet speciellt? 

– En kombination av många saker. De höga ambitionerna och kvaliteten. Arbetsglädjen och lekfullheten som gett den särskilda tonaliteten. Olika personer med olika spetskunskaper som tillsammans bildar ett sammansvetsat starkt lag. Och så har vi alltid haft Sveriges bästa och vassaste sportskribenter.

  • Vad minns du mest från Sportbladets 18-åriga historia? 

– Oj, det finns så mycket. Det har som sportjournalist varit en gåva att vara samtida med Zlatan, så många storys han bjudit på under så många år, även om han nuförtiden mest verkar intresserad av att ha så många reklamuppdrag som möjligt på en och samma gång. Många OS har varit otroliga, som de två senaste vinterspelen. Trafikmässigt på sajten  är det inget som slår dessa. Senaste kvalificeringen till fotbolls-VM, kvalrysaren mot Italien, var en riktig höjdare. Det ger ju sådant skönt lyft på så många olika vis under så lång tid. 

  • Var är Sportbladet om tio år? 

– Utvecklingen går ju bara snabbare och snabbare. 10 år är inte lätt att överblicka. Det kommer se väldigt annorlunda ut då. Men jag hoppas och tror att vi är en minst lika stark spelare på medieplanen då som vi är nu. Och att vi samtidigt fortsätter slå vakt om den goda och viktiga journalistiken.

  • Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? 

– Får väl säga bra väder och en trevlig kväll när vi nu ska fira vår 18-årsdag med en aw.

ARTIKELN HANDLAR OM