Trots Zlatans vädjan till domaren – tre röda kort

Publicerad 2019-07-28

I derbyt lyckades han undvika avstängning för armbågen som gav Mohamed El-Munir en skallfraktur. Han blev dessutom hjälte.

När Zlatan Ibrahimovic i natt var tillbaka på fotbollsplanen var det dock en betydligt tyngre dag på jobbet.

I LA Galaxys senaste match – derbyt mot Los Angeles FC – var Zlatan Ibrahimovic rubrikernas man. Dels för att svensken stod för tre mål och blev den stora hjälten, men framförallt för den armbågen som gav motståndaren Mohamed El-Munir en skallfraktur. Ibrahimovic undvik däremot en avstängning och fanns med i natt när hans Los Angeles Galaxy ställdes borta mot Portland Timbers.

Men det här kvällen skulle inte vara svenskens kväll. Redan i paus låg Ibrahimovics lag under med 2–0 efter att hemmalagets Diego Valeri stått för ett riktigt vackert mål. Den 33-årige argentinaren vek in från sin vänsterkant, tunnlade en försvarare, innan han till slut smekte in bollen vid den bortre burgaveln.

Zlatan vädjade till domaren – tre röda kort

I den andra halvleken drabbades Los Angeles Galaxy av ett rött kort efter att den 17 årige Efrain Alvarez skjutit en boll i huvudet på en motståndare efter som blev liggandes på planen. Zlatan Ibrahimovic var snabbt framme hos domaren.
Man hör man hans skrik i tv-sändningen.
– Du hade inte blåst!

Dubbla utvisningar efter slutsignal

Med reducerat manskap kunde Galaxy inte stå emot längre utan när domaren blåste av matchen stod det 4–0 på slutresultatet. En siffra som fick känslorna att bubbla över. Portlands Dairon Asprilla och gästernas Diego Polenta hamnade i luven på varandra, något som resulterade att domaren återigen fick visa upp det röda kortet och ge båda spelarna varsin utvisning.

PODD: Aftonbladet Daily om Mysteriet Michael Schumacher

Aftonbladet Daily pratar om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify