Bordtennislöftet Truls lyft – klar för Japans högstaliga

avEmil Eiman-Roslund

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

VM-debut i april.

Nu har 17-årige talangen Truls Möregårdh skrivit på för ett topplag i Japan.

– Det kommer bli en väldigt stor utmaning, säger Truls Möregårdh till Svenska bordtennisförbundets Facebooksida.

Sveriges största bordtennistalang, som deltog i sitt första individuella VM i våras, kommer att resa mycket österut i sommar och i höst. Truls Möregårdh har värvats av TT Saitama som spelar i den japanska högstaligan.

– Vi ville ha Truls för han är en av de bästa unga spelarna i världen, dessutom har Truls många japanska fans som vill se honom, säger Saitamas tränare Ryusuke Sakamoto.

Kan kombinera

Möregårdh kommer att kunna kombinera matchandet i Japan med spel för Eslöv i Pingisligan. Varje månad under hösten avgörs flera japanska ligamatcher med en eller ingen dags paus.

– Jag tycker att denna liga är otroligt bra och stark där man får möta spelare som är bland de bästa i världen varje match, säger Truls Möregårdh till Svenska bordtennisförbundets Facebooksida.

”Näst bästa ligan i världen”

Det kommer även bli en omställning för talangen bredvid bordet eftersom publiksiffran för laget Saitama är oftast runt 3000 personer, i jämförelse med Sverige där den ligger på lågt tresiffrigt.

– Jag anser att TT League är världens näst bästa liga efter Kinas Superliga, säger tränaren Sakamoto.

Spelar med 15:e i världen

I Saitama blir Möregårdh lagkamrat med bland andra engelsmannen Liam Pitchford, 15 på världsrankningen, och Hong Kongs Wong Chun Ting, 17 på världsrankningen.

Säsongspremiären för Saitama avgörs den 30 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM