Växjös elitseriedröm grusades på Hovet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-27

AIK tog revansch för försmädlig förlusten förut

Drömmen om elitserien levde för Växjö. Den levde tills det hade gått 46 minuter och 44 sekunder på Hovet i kväll. Då skickade AIK:s Johan Ryno en matchens första mål. Ett skott som annars utmärkte Axel Brage i bortalagets mål borde ha tagit.

Efter 7–3-vinsten senast mot just AIK i ”Lakerdome” kom Växjö till Hovet med gott självförtroende. Inget av det syntes dock till i kväll. Ett fantasi- och energilöst bortalag hängde med i två perioder. Sen var det tvärstopp för skrällaget. I den avslutande akten var det inget snack. Johan Rynos 1–0 blev några minuter senare 2–0, inprickat av Dick Tärnström från blålinjen.

En heltänd hemmapublik på Hovet bar fram sitt lag i kväll. Men när budskapet om att Södertälje kvitterat Rögles ledning nådde den samma hördes kvällen största suck.

AIK har nu lika många poäng som Växjö men är fortfarande nästan hjälplöst långt efter Rögle och SSK. Men om AIK eller Växjö ens ska tänka tanken om elitseriespel måste man höja sig rejält. För kvällens match var kort sagt riktigt dålig och präglades av tjafs, frustration och gnäll. Och drömmen om elitserien är nu förmodligen körd för både lagen.