Bortaseger för fjärde matchen i följd mellan Sävehof och Lugi

Sävehof och Lugi har mötts fyra gånger den här säsongen – alla har slutat med bortavinst.
På tisdagskvällen var det gästerna Lugi som drog längsta strået.

– Det tar tvärstopp, säger Sävehofs Sebastian Karlsson till TV4 sport.

Handboll

Man brukar tala om hemmaplansfördel när det kommer till SM-slutspel. Men i kvartsfinalserien mellan Sävehof och Lugi gäller det omvända.

När lagen möttes i grundserien i julas vann först Lugi på bortaplan med 19–23 innan Sävehof tog revansch tre dagar senare i Lund via slutresultatet 22–28.

I slutspelet har trenden hållt i sig. I kvällens möte i Partillebohallen blev det åter en bortaseger för Lugi. Därmed är kvartsfinalserien kvitterad efter att Sävehof vunnit det första mötet från i torsdags förra veckan, 28–29.

Sävehof rasade ihop

Kvällens möte var jämnt inledningsvis, men i mitten av första halvlek tog gästerna Lugi över totalt.

– I första 15 spelar vi bra, men efter det lägger vi i handbromsen och det tar tvärstopp. Där känns det som vi tappar matchen lite, säger Sävehofs Sebastian Karlsson.

Ställningen var 7–7 när Lugi gick på knock och satte sju raka mål fram till 7–14.

Sävehof krympte gapet i andra halvlek med kom aldrig närmare än en tremålsmarginal, matchen slutade 26–29.

– Vi kom nära och det kändes inte som att vi var så långt borta som det stod på resultattavlan, säger Sebastian Karlsson.

Stor matchhjälte för Lugi blev Zoran Roganovic som gjorde hela åtta mål för bortalaget.

Ställningen i kvartsfinalserien är nu 1–1 i matcher. Lagen möts igen på torsdag i Spb Skåne Arena.