Publicerad 2016-12-16

BIK-spelarna jublar efter 4–3-målet.

Mora, Västervik, och Tingsryd tappade poäng.

Det tackar BIK Karlskoga för.

Serieledarna vann mot Västerås och har nu hela sju poäng ned till tredjeplatsen.

– Men vi nöjer oss inte, säger Karlskoga-tränaren Tobias Thermell till Sportbladet.

BIK Karlskogas fantastiska säsong bara fortsätter.

På fredagskvällen besegrades Västerås med 5–3, vilket innebär värmlänningarnas sjätte raka vinst och en utökad serieledning.

Karlskoga rivstartade och gick upp till 2–0 inom loppet av matchens första sju minuter. Västerås tog då timeout och det gav effekt. Innan den första periodens slut var ställningen 2–2.

– Vi började jättebra, men tyckte väl att det gick för lätt och tog för stora risker framåt, säger Karlskoga-tränaren Tobias Thermell.

Poängkungen levererade

Karlskoga tog ledningen i mitten av den andra perioden men glädjen blev kortvarig då bortalaget kvitterade bara 40 sekunder senare.

Men det skulle inte vara något snack.

Innan den andra perioden var över klev poängkungen Victor Ejdsell fram med sitt 14:e mål för säsongen och Karlskoga vann till sist med 6–3.

Glädjen för värmlänningarna slutade dock inte där.

Topplagen tappade poäng

Mora, tvåa i tabellen inför omgången, åkte på torsk borta mot fyran Timrå.

Hemmalaget, med en usel form i bagaget och med tre nyckelkuggar på JVM, tog ledningen halvvägs in i den första perioden. Mora kvitterade dock tidigt i den andra och 1–1 stod sig hela vägen till matchminut 56. Då klev Jesper Boqvist fram med sitt tredje mål för säsongen och Timrå vann till sist med 3–2.

Västervik, på tredjeplats inför, var på väg mot förlust i mötet mot Almtuna. Men med mindre än tre minuter kvar av matchen klev Olle Wiss fram med 2–2-målet vilket tog matchen till förlängning, där VIK kunde säkra extrapoängen.

Fyran inför, Tingsryd, var nära att hämta i kapp ett tremålsunderläge mot Björklöven men förlorade, efter stor dramatik i slutskedet, med 3–4.

Det betyder att BIK Karlskogas serieledning, och marginal till tredjeplacerade Mora, nu är sju poäng stor.

– Men vi kan inte nöja oss där. Vi har skaffat oss ett bra utgångsläge och vet vad vi går för, men trupperna kan se annorlunda ut efter jul. Det krävs att man gör rätt i varje match för att nå hela vägen, säger Tobias Thermell.