Längdskidor

Efter den svenska premiären i Bruksvallarna började det snackas om att Frida Karlsson skulle få chansen i världscupen. Men först var hon tvungen att köra junior-VM i Lahtis.

Det blev succé med dubbla JVM-guld.

Debut i världscupen i dag

I dag fick Frida Karlsson debutera i världscupen med 10 kilometer i italienska Cogne. Hon stod för ett imponerande lopp.

– Fridas lopp är jättebra, säger Anders Blomquist i SVT:s sändning.

Karlsson slutade på sjundeplats. 19-åringen ingår i den svenska truppen som ska åka och tävla i VM i Seefeld.

– Det var roligt att åka. Jag har försökt att ta det som en vanlig tävling bara, säger Karlsson till SVT.

”Lite besviken på mig själv”

I början av loppet var Frida Karlsson i ledning. Men hon tröttnade i slutet och tappade placeringar.

– Jag är lite besviken på mig själv, att jag inte klarar av att hålla de sista två kilometerna. Jätteroligt, det gav verkligen mersmak. Sen tar jag med mig lärdomar till framtiden.

Anna Dyvik blev 23:a och Elina Rönnlund slutade 28:a. Kerttu Niskanen vann loppet. Karlsson var 35 sekunder efter finskan.