13.10 Ishockey, herrar, semifinal: Kanada-Tyskland

OS LIVE: Här följer du Sportbladets liverapportering

OS I TV – minut för minut - FREDAG 23 FEBRUARI

Så går det till: Resultatet från det korta programmet och dagens fria program läggs samman. Högst poäng vinner.

2) Evgenia Medvedeva, OAR, 81,61

3) Katelyn Osmond, Kanada, 78,87

4) Stako Miyahara, Japan, 75,94

5) Kaori Sakamoto, Japan, 73,18

Fotnot: Anita Östlund misslyckades i sitt kval och slutade på plats 28 och kvalade inte in bland de 24 som får tävla idag.

OS 2014: 1) Adelina Sotnikova, Ryssland, 2) Yuna Kim, Japan, 3) Carolina Kostner, Italien.
VM 2017: 1) Evgenia Medvedeva, Ryssland, 2) Kaetlyn Osmond, Kanada, 3) Gabrielle Daleman, Kanada.

TV: Kanal 9/Kanal 5 efter klockan 04.00

02.00-03.40 Freestyle, damer, skicross, finaler
Svensk deltagare: Lisa Andersson i heat 1, Sandra Näslund i heat 4.

Så går det till: Åtta heat i kvartsfinalen, Fyra deltagare i varje heat och de två första går vidare till kvartsfinalen. Fyra kvartsfinaler, fyra deltagare i varje och de två främsta går vidare till semifinal. Två semifinaler, fyra deltagare i varje och de två främsta går till final, resterande fyra deltagare gör upp i en OS-final.

Favoriter: Marielle Thompson som vann OS 2014 slet av korsbandet i knät fyra månader sedan, men var ändå bäst av alla i kvalet. Sandra Näslund var fyra.

OS 2014: 1) Marielle Thompson, Kanada, 2) Kelsey Serwa, Kanada, 3) Anna Holmlund, Sverige.
VM 2017: 1) Sandra Näslund, Sverige, 2) Fanny Smith, Schweiz, 3) Ophélie David, Frankrike.

TV: Kanal 5/Eurosport 2

07.35-10.30 Curling, herrar, bronsmatch
Gangneung
Så går det till: Man spelar tio omgångar per match.

OS 2014: 1) Kanada, 2) Storbritannien,3) Sverige ( Lag Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg, Viktor Kjäll Oskar Eriksson)
VM 2017: 1) Kanada, 2) Sverige ( Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Reserv: Henrik Leek), 3) Schweiz.

TV: Kanal 9

08.40-11.00 Ishockey, herrar, semifinal
Gangneung

Tjeckien-OAR (Ryssland)
Så går det till: Om det är oavgjort efter tre perioder spelar man tio minuters förlängning. Om ett av lagen gör mål är matchen slut, sudden death. Är det oavgjort även efter tio minuter blir det straffläggning, tre straffar per lag. Är det fortfarande oavgjort efter de tre första straffarna lägger lagen var sin straff till dess att någon missar.

TV: Eurosport 1

11.00-12.55 Skridsko, herrar, 1 000 m, final
Gangneung
Så går det till: Åkarna delas in i par. De åker distansen en gång, snabbaste tiden vinner.
Världsrekord: Shani Davis, USA; 2009, 1.06,42

Olympiskt rekord: Gerard van Velde Nederländerna, 1.07,18

Favoriter: Hastighetsåkning på skridskor och vi säger Nederländerna. Fjolårets världmsästare Nuis har redan vunnit 1500 m här i OS och han är naturligtvis favorit. Han utmanas av landsmännen Mulder, Verbij och Verweij och kanadensaren De Haître.

OS 2014: 1) Stefan Groothuis, Nederländerna, 2) Denny Morrison, Kanada, 3) Michel Mulder, Nederländerna.
VM 2017: 1) Kjeld Nuis, Nederländerna, 2) Vincent De Haître, Kanada, 3) Kai Verbij, Nederländerna.

TV: Kanal 9

12.05-15.00 Curling, damer, semifinaler
Gangneung
Sydkorea-Japan

Sverige-Storbritannien

Svenska deltagare: Anna Hasselborg, Agnes Knochenhauer, Sara McManus, Sofia Mabergs. Reserv: Jennie Wåhlin.
Så går det till: Man spelar tio omgångar per match. Vinnaren går till final.

TV: Kanal 9/Kanal 5 från 14.05

12.15-13.45 Skidskytte, herrar, stafett, 4x7,5 km
Alpensia/Yongpyong
Svenska deltagare: Peppe Flemming, Jesper Nelin, Fredrik Lindström Sebastian Samuelsson.

Favoriter: Tyskland, Österrike och Frankrike brukar vara vassa i stafetterna, men de svenska killarna har en medaljchans - om allt klaffar.

Så går det till: Fyra deltagare per lag, det är två skjutstationer per åkare (först liggande och sedan stående) varje miss ger tre extra skott. Först därefter blir det en straffrunda. Alla lagen startar samtidigt.
OS 2014: 1) Ryssland, 2) Tyskland, 3) Österrike.
VM 2017: 1) Ryssland, 2) Frankrike, 3) Österrike.

TV: Kanal 5

13.10-15.30 Ishockey, herrar, semifinal
Gangneung

Kanada-Tyskland

OS I TV - FAKTA OM KANALERNA

Vinter-OS i Pyeongchang avgörs 9-25 februari. Tv-bolaget Discovery har tv-rättigheterna och sänder så här:

• Kanal 5: Huvudkanal, dygnet runt. De viktigaste tävlingarna ur svenskt perspektiv, inklusive ishockeyn. Sammandrag på eftermiddagarna. Magasinsprogram med Jessica Almenäs på kvällstid.
  • Kanal 9: Kompletterar, bland annat när tävlingarna krockar.
  • Eurosport 1: Här sänds ishockeyn.
  • Eurosport 2: Bredare utbud, ur internationellt perspektiv.
  • Eurosport Play: En lång rad sändningar från en massa sporter.

Discoverys expertkommentatorer: Kim Martin Hasson, Peter Forsberg, Håkan Loob, Calle Johansson och Daniel Rudslätt (ishockey), Per Elofsson och Anders Södergren (skidor), Anja Pärson och Hans Olsson (alpint), Magdalena Forsberg och Carl-Johan Bergman (skidskytte).

Discoverys profiler: Jessica Almenäs, Jonas Karlsson och Karin Frick (programledare), Patrick Ekwall, Camilla Enström och Isabel Boltenstern (reportrar), Tommy Åström, Roberto Vacchi, Niklas Jarelind (kommentatorer). Tidskillnaden mellan Sverige och Pyeongchang är åtta timmar.