Uppdaterad 2018-01-18 | Publicerad 2017-12-26

Folkligt, festligt och fullsatt.

Och ett fullständigt överlägset Edsbyn.

Hemmalaget vann det klassiska annandagsderbyt mot Bollnäs med förkrossande 9–1

4351 åskådare hann knappt hitta sin plats i ”Bandykyrkan” innan Mattias Hammarström lossade sin hammare på hörna och fixade 1–0 till Edsbyn.

Och sen rullade det bara på. Hammarström satte ytterligare ett hörnmål i 38:e minuten och i paus ledde hemmalaget med 4–1.

Hattrick i slutminuterna

Serieledarna fortsatte att trumma på i andra och till slut skrevs till förkrossande 9–1 efter att Mattias Hammarström fullbordat sitt hattrick till 8–1.

I dagens första annandagsmatch tog Vetlanda en säker 5–2-seger borta mot IFK Motala.

I Västerås var det också derby mellan Tillberga och Västerås och där blev det storebror Västerås som stod som vinnare med klara 9–3.

Lika överlägsna var Sandviken som vann med 8–2 hemma mot Broberg.

På Zinkensdamm såg 6418 Hammarby vinna ett oväntat tajt derby mot Tellus. Nye ryssen Alan Dzhusoev presenterade sig med ett mål och en assist i det som till slut blev en 7–4-seger efter en bra Bajen-avslutning.