Felix Rosenqvist får klartecken efter kraschen

avJonathan Nilsson

Publicerad:

Felix Rosenqvist kraschade otäckt i närmare 340 kilometer i timmen.

Nu har Indycar-föraren fått grönt ljus att delta i helgens tävling.

– Jag häpnar över allt stöd jag har fått, säger Rosenqvist i ett uttalande.

Det var i söndags under det första varvet av årets 14:e deltävling i Indycar på ovalbanan Pocono Raceway som olyckan var framme.

Felix Rosenqvist var inblandad i en masskrasch där hans bil otäckt slungades upp i muren som omringar banan. Han fördes till sjukhus där han klarade av de medicinska testerna.

– Jag har lite ont i ryggen och en del huvudvärk men känner mig i övrigt okej, sa han till Sportbladet efteråt.

”Fullständigt redo”

Efter att ha genomgått ytterligare undersökningar under veckan har Rosenqvist i dag fått klartecken av organisationen Indycar att delta i helgens tävling i Gateway, Illinois.

– Jag är fortfarande lite öm och det var verkligen en stor smäll. Men i det stora hela känner jag mig fullständigt frisk och redo att ge mig in i matchen igen, säger han i ett uttalande.

Hyllar stödet

Svensken ser positivt på att vara tillbaka så pass snabbt och hyllar stödet han har mötts av efter den våldsamma kraschen.

– Jag har blivit väldigt väl omhändertagen de senaste dagarna och jag har också blivit häpen över allt stöd jag har fått från fans världen över. Jag uppskattar det verkligen och hoppas att jag kan bjuda på en bra show för alla i helg, säger Rosenqvist.

Foto: Jason Behnken / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM