Första målet för Elias Pettersson i rekordmatch

Vancouver Canucks körde över Kings

Publicerad 2019-10-10

Svenska stjärnorna lyste när Vancouver Canucks krossade Los Angeles King.

Elias Pettersson gjorde sitt första mål för säsongen, Alexander Edler nätade igen – och Jacob Markström glänste i Canucks-kassen.

– Den här killen är rena dynamiten, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick om Petterson i tv-studion hos NBC Sports enligt Expressen.

Vancouver Canucks bjöd på målfest hemma i Rogers Arena.

8–2 slutade målkalaset och Canucks tangerade därmed sitt målrekord för hemmapremiärer i NHL. Två gånger tidigare (1978-79 och 1987-88) har Canucks gjort åtta mål i första matchen på hemmais.

Lika med Lindholm

Lagets unge stjärna Elias Pettersson spräckte säsongens målnolla efter 23 minuter och Alexander Edler skrev in sig i målprotokollet efter drygt halva den tredje perioden.

– Den här killen är rena dynamiten, sa förre NHL-stjärnan Jeremy Roenick om Pettersson i tv-studion hos NBC Sports enligt Expressen.

Elias Pettersson tangerade därmed också Elias Lindholms rekordnotering för en svensk spelare med 67 NHL-poäng innan han ens hunnit fylla 21 år.

Horvat – ny kapten

Inför matchen presenterade Canucks sin nye lagkapten Bo Horvat. Han tog emot matchtröjan av Henrik Sedin som var lagkapten i Vancouver i åtta säsonger.

– Det var verkligen en speciell kväll. En lite overklig känsla, säger Horvat efter utnämningen och målshowen.

Petterssons mål var, efter två matchers torka, säkerligen skönt för 20-åringen med tanke på fjolårets oktober-succé då svensken satte sju mål på åtta matcher. Men än viktigare var segern för Canucks.

Laget hade inlett säsongen med förluster mot såväl Edmonton (2-3) som Calgary (0-3).

Följ Sportbladets youtubekanal – möt Elias Pettersson hemma i lägenheten i Sundsvall